Напишете дума/думи за търсене

Диетични съвети: 12 задължителни храни за отслабване

Не се заблуждавайте от триковете на маркетолозите, които ви разказват „хитрини“, за да губите бързо мазнини в определена част от тялото. Това е невъзможно, защото, ако мазнините изчезват, то е равномерно, а не само намалява обиколката на кръста или ханша. Освен това не съществува само един продукт, с който да отслабнете. Необходим е холистичен подход, за да отслабнете истински.

Здравословното хранене трябва да се комбинира с физическа активност, само в този случай ще бъде възможно да се постигне желаният резултат.

1. Вода и сол

В организма е важно да се установи водно-солевия баланс, тъй като той допринася за правилната циркулация на лимфата, подобрява метаболитните процеси и повишава тонуса. А това е изключително необходимо за отслабването. Дневната норма на консумация на вода трябва да се изчислява въз основа на 30 ml на 1 кг тегло, а солта трябва да се консумира не повече от 1/4 и лъжица на ден (не може да се изключи напълно от диетата).

2. Елда
Каша с елда, която е обогатена с фибри и сложни въглехидрати, се консумира най-добре по време на обяд заедно с ръжен хляб. Това ще ускори метаболитния процес, от който зависи скоростта на изгаряне на мазнините.

3. Фасул
Това е много здравословна храна, богата на антиоксиданти, както и на фибри, протеини и други хранителни вещества. Яденето на боб стабилизира нивата на кръвната захар и подобрява общото благосъстояние.

4. Нахут
Може да използвате друг източник на чист протеин от животински или растителен произход. Протеинът е от съществено значение за растежа на новите клетки и мускулното хранене. По време на отслабването е задължително да обогатите диетата с протеинови храни. И ако не обичате нахут, тогава може да го замените с домашно пилешко месо, домашни яйца, боб или морски дарове. По-добре е да откажете червеното месо по време на диетата.

5. Кисело зеле
Съдържа полезни за организма бактерии, които подобряват процеса на храносмилане, укрепват имунната система и насърчават бързата загуба на тегло.

6. Маслиново, ленено или кокосово масло
Тези масла съдържат растителни мазнини, които участват в секрецията на хормони и подобряват работата на червата.

7. Артишок
Той е чудесен източник на фибри - един варен артишок съдържа 10 г протеин, както и калций и фолиева киселина.

8. Киви
Този плод подобрява храносмилането, нормализира метаболизма на протеините, разгражда мазнините и насърчава отделянето им от организма. Диетолозите съветват да се яде киви след основни ястия.

9. Ленено семе
То съдържа много фибри. Може да добавите две супени лъжици смлени семена към кисело мляко или каша за чудесна закуска.


10. Бадеми
Това е най-добрата закуска, благодарение на която можете лесно да преминете към частично хранене и да не преяждате вечер.

11. Канела, карамфил, куркума, джинджифил и други сушени подправки
Това са отлични антиоксиданти, които помагат за елиминирането на свободните радикали, токсините от тялото. Тези подправки обогатяват клетките с кислород, както и с минерали и витамини. Благодарение на антиоксидантите може лесно да преодолеете всяка депресия.

12. Пресни билки
Много е важно да ги включите в диетата, тъй като зелените подправки съдържат полезни за организма хранителни вещества, включително протеини. Те обогатяват клетките с хлорофил и витамини. Освен това в процеса на отслабване те алкализират тялото и подобряват функционирането на храносмилателната система.
Чрез включването на храните, изброени по-горе в диетата, процесът на отслабване ще стане по-ефективен.

Храни, които е добре да избягваме преди 10 часа, за да имаме добра фигура

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X