Напишете дума/думи за търсене

Вредата от хапчетата за отслабване

Хапчетата за отслабване са притегателна сила за доста хора, които се борят с по-тежкото си тегло. Те често опитват всичко възможно, за да се отърват от някое и друго килце, но не всички тези опции са здравословни или полезни.

Помнете, че няма вълшебни хапчета, с които ще отслабнем като с магическа пръчка.

„МИЛА“ е твърдо зад здравословния начин на живот, стига да се прави правилно. Ето защо искаме да ви информираме за няколко опасности от така наречените „хапчета за отслабване“.

1. Увреждане на черния дроб

Милиони хора се борят с отслабването по целия свят, но диетата и физическите упражнения не са достатъчно достатъчни за някои от тях, така че те търсят хранителни добавки като хапчета за отслабване или изгаряне на мазнини. Почитателите им често пренебрегват лошите странични ефекти на тези медикаменти, а някои от тези хапчета може да увредят черния дроб.

2. Проблеми с бъбреците

Бъбреците са друга жертва на хапчетата за отслабване, които може да доведат до бъбречна недостатъчност.

3. Безсъние

Безсънието и влошеното качество на сън са потенциални странични ефекти на диетичните хапчета. Много от тях съдържат стимуланти, които е възможно да ви държат будни през нощта.

4. Високо кръвно налягане

Хапчетата, направени от китайски ефедра, или ма-хуанг, може да причинят редица странични ефекти - високото кръвно налягане е едно от тях.

5. Диария

Някои хапчета за изгаряне на мазнини може да причинят диария, която ако е продължителна, може да бъде много опасна, защото цялата вода, която губите, причинява дехидратация и загуба на електролити.

6. Ректално кървене

Някои лекарства за отслабване може да причинят исхемия на дебелото черво, известна още като ректално кървене.

7. Учестен сърдечен ритъм

Хапчетата за отслабване имат ефект, подобен на амфетамините, който увеличава сърдечната честота.

8. Главоболие

Главоболието също е страничен ефект от приемането на диетични хапче. Ако се появят някакви симптоми, най-добре е да се консултирате с лекар.

Вместо да излагате здравето си на риск, по-добре се съсредоточете върху здравословната диета и упражненията. В крайна сметка, тези две неща плюс малко сила на волята ще направят чудеса за фигурата ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X