Напишете дума/думи за търсене

Защо не отслабвам? Отговаря Ипократис Пападимитракос

Ако някога сте с задавали въпроса „Защо не отслабвам?“ тази статия е за вас. Преди да сте се отчаяли напълно и да прекратите всички опити да свалите излишните килограми, отделете 5 минути и я прочетете.

Въпреки че този въпрос е като за 100 000 лв, отговорът му не е чак толкова труден, ако разсъждаваме логично. Точно както и в играта за гореспоменатата сума...

Най-често „Защо не отслабвам“ се питат:

- хора, които са положили усилия;

- хора, които са вярвали, че този път ще успят;

- хора, които имат желание да се справят с излишните килограми.

Най-вероятно това са хора, като вас.

Какво се е объркало? Защо не са успели?

Възрастта? Здравословното състояние? Стресът?

Не.

Причините за състоянието „Не отслабвам!“ се крият на съвсем друго място.

В тази статия Ипократис Пападимитракос ще разкрие кои са те. Представяме ви неговата гледна точка, базирайки се на дългогодишния му опит като консултант по хранене.

За 17 години той е чул и съпреживял над 21000 истории на хора с проблеми с килограмите. Всички тези истории са различни и уникални, но в разказите на хората, които заявяват: „Не мога да отслабна.“ Винаги има няколко общи неща. И точно те са търсените от нас отговори на въпроса „Защо не отслабвам?“.

Най-често срещани причини за липсата на прогрес в борбата с килограмите

Причина №1: Липсата на правилна и обективна информация

В днешно време имаме неограничен достъп до информация. Предизвикателство се оказва филтрирането на това огромното количество информация. Филтрирането на нужното от излишното и на правилното от грешното.

Не става дума за информацията като цяло, а за информацята относно храненето, диетите и отслабването. А нейният обем е огромен. И продължава да расте.

Почти за всяко твърдение, на което попаднете относно храненето, диетите и отслабването, съществува и такова, което го отрича напълно. Информацията е безкрайна, противоречива и объркваща.

Ако не подхождате максимално кричитно към всяко твърдение, е много вероятно да се доверите на информация, която ще ви подведе.

И какво се случва?

Сценариите са два:

1. Според информацията, на която сте се доверили, не е нужно да полагате никакви усилия, за да отслабнете (това е най-често информация за всякакви видове чудодейни средства за сваляне на килограми – хапчета, чайове, магнитни гривни и т.н.)

Какво се случва:

Вие как мислите?

Да, прави сте. Не се случва нищо.

Но хората, които са се подвели считат, че проблемът е в тях, а не в метода, който са избрали. И започват да се питат „Защо не отслабвам“...

2. Според инфомацията, на която сте се доверили, трябва да насочите усилията си в конкретна посока за определен период (например да изключите цели групи храни от менюто си; да не ядете нищо в продължение на определен период; да консумирате само определен цвят храни т.н)

Какво се случва:

Вие насочвате усилията си в точно указаната посока. Впрягате цялата си воля. Знаете, че можете да се справите, защото трябва да изтърпите само 5 дни/2 седмици/90 дни/ - определен период от време.

Но волята е ресурс. След известно време тя се изчерпва...И тогава отслабването спира. Вината не е във вас. Никой няма неизчерпаем запас от воля. И не е нужно.

Ако желаете да постигнете трайни резултати с килограмите, не залагайте на волята.

Почти за всяко твърдение, на което попаднете относно храненето, диетите и отслабването, съществува и такова, което го отрича напълно. Информацията е безкрайна, противоречива и объркваща.
       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X