Напишете дума/думи за търсене

Пемзата не е само за пети - приложенията й в домакинството

Този камък е подходящ не само за кожата на стъпалата, може да го използвате в различни области на ежедневието. Особено е ценен в домакинството.

Премахва топченцата от дрехите
Малките топчета по дрехите често се появяват в области, където има много триене, заради неправилно пране или защото материалът, от който е направена одеждата, има склонност да ги образува.

Но ако навлажните пемзата и търкате много внимателно дрехите, може да се отървете от топчетата.

Дръжте дрехите опънати, докато търкате камъка върху тях. Пемзата е много ефективна, ако искате да трансформирате някои скучни стари дънки в модерно протрити.

Премахва космите от домашни любимци
Ако имате куче или котка, вероятно ги обичате от цялото си сърце. Но това не означава, че сте съгласни с носенето на дрехи, покрити с козина, или че мебелите с допълнителен слой косми са забавни. В тези случаи тази вулканична скала също е много ефективна, тъй като космите попадат в пори.

Може да се използва и за почистване на килими, завеси и столчета за кола. Всичко, което трябва да направите, е да търкате с кръгови движения върху желаната повърхност. За третирането на деликатни тъкани може да навлажните пемзата, за да улесните процеса.

Почиства натрупването на мазнини от фурната
Ако фурната ви е покрита с твърда мазнина след приготвянето на вкусни ястия, може да използвате пемза. Трябва само да я втриете леко. Улеснете този процес с малко сапун или обезмаслителна течност. Друг добър трик е да поставите малко сода бикарбонат върху намазнената повърхност и след това да го почистите с мократа пемза.

Премахва примесите от тоалетната
Наличието на мръсотия в тоалетната ни кара да се чувстваме некомфортно. Най-лошото е, че не всички почистващи продукти могат да я премахнат напълно. В тези случаи просто вземете чифт ръкавици, намокрете пемзата в гореща вода и разтрийте най-засегнатите места.


Как да почистите пемзата?
Въпреки че този камък се характеризира със своята здравина, трябва добре да го почиствате след употреба в домакинството.

Натопете в гореща вода, използвайте четка за зъби, за да го натриете и да отстраните всички примеси, които са попаднали в порите му. След това го измийте отново с гореща вода. Може да го стерилизирате от време на време, като го потапяте във вряща вода за пет минути.

За да го изсушите, поставете го върху суха кърпа и го изложете на слънце или на открито, така че да изсъхне естествено. Никога не трябва просто да го оставяте мокър, тъй като гъбичките или бактериите могат да се размножават върху повърхността му.

5 трика за пълна промяна на стъпалата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X