Напишете дума/думи за търсене

Лекарство с мед и ядки за здрава щитовидна жлеза

Щитовидната жлеза е малък орган, който се намира в предната и горната част на трахеята, точно над ключицата. Тя е с вътрешна секреция, която произвежда хормони и играе важна роля в метаболитното, сърдечносъдовото и емоционалното здраве.
Нейното добро функциониране е от ключово значение за здравето на целия организъм, не само защото контролира ритъма на много жизненоважни дейности, но и защото пречи на синтеза на протеини, циркулацията и процеса на оксигенация.

Когато тя е в неизправност, могат да възникнат възпаления и хормонален дисбаланс, които причиняват нарушения, влияещи на качеството на живот.

Въпреки че недобре работещата щитовидна жлеза невинаги се проявява с очевидни симптоми, малко по малко се наблюдават промени в тялото, които улесняват откриването на проблема.

Симптоми за неизправност

Те могат да варират при всеки пациент, в зависимост от вида на състоянието, което се развива: хипотиреоидизъм, хипертиреоидизъм, гуша, тиреоидит, възли в щитовидната жлеза, рак на щитовидната жлеза.

Има няколко клинични прояви, които позволяват откриване на някои от тези състояния. Те включват усещане за хронична умора, нарушения на съня, тревожност и нервност, промени в апетита и вкуса на храната, внезапни промени в теглото, загуба на сексуално желание, суха кожа, косопад, чупливи нокти. Нередовни менструации, проблеми с плодовитостта, болки в мускулите и ставите, високо кръвно налягане и холестерол и неадекватно регулиране на телесната температура.

Мед и ядки - домашно средство за здрава щитовидна жлеза
Тази смес е стар лекарствен препарат, който се използва като добавка за стимулиране на баланса на хормоните на щитовидната жлеза.
Редовната му консумация, като превантивна мярка, може да предотврати ниското производство на хормони или свръхстимулирането им.

Ползи от меда

Богат на ензими, витамини, минерали и антиоксидантни съединения, органичният мед е една от най-полезните лечебни съставки за човешкото здраве. Неговите естествени захари са важен източник на енергия за клетките и благодарение на това предотвратява рецидиви поради умора. Той помага за пречистването на организма от вредни вещества като токсини и тежки метали, които влияят върху появата на нарушения на щитовидната жлеза. Съдържа леки дози омега-6 мастни киселини - хранително вещество, което благоприятства регулирането на хормоналните процеси в организма.


Ползи от пекана
Тези американски орехи са пълни с хранителни вещества и свойства, които подпомагат функцията на тази жлеза. Съдържат големи количества селен - основен микроелемент, който се намесва в дейността на щитовидната жлеза, насърчавайки правилното разделяне на хормоните.

Ниските нива на този минерал са свързани с йоден дефицит - проблем, който може да причини хипотиреоидизъм. Неговите незаменими мастни киселини се препоръчват, за да се избегне възпалителния дисбаланс в жлезата. Служи за подобряване на циркулацията и освен това са с висока енергийна стойност.

Как да приготвим това лекарство?

Първо, за приготвянето му се препоръчва да се използват зелени пекани, тъй като те са сортът, който съдържа повече селен. Ако обаче не може да ги закупите в това състояние, може да използвате изсушени.

Съставки и начин на приготвяне

• 40 зелени пекана
• 3 чаши органичен мед (1 кг)
• Нарежете ядките на две и ги нарежете на ситно
• Поставете ги в стъклен буркан и след това ги покрийте с органичен мед. Оставете на хладно и тъмно място за 7 до 10 дни.
• Консумирайте 2 чаени лъжички на гладно или по време на закуска. Ако искате, повторете приема през нощта, самостоятелно или намазан върху филия ръжен хляб.

Точки за здрава щитовидна жлеза

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X