Напишете дума/думи за търсене

6 здравословни навика на празен стомах

Когато се събудите, тялото ви е достатъчно отпочинало, за да започне отново вашата рутина. Но защо не му помогнете да се чувства страхотно, което ще направи деня ви още по-приказен?

Метаболизмът на празен стомах създава някои благоприятни условия за тялото, от които може да се възползвате. Извършвайки дейности, които повишават енергията, и които с течение на времето превърнете в навици, това ще създаде промени в организма, които веднага ще забележите.

Пийте вода
Пиенето на една или две чаши вода, когато се събудите, има много ползи за тялото. Водата на празен стомах активира бъбреците, които отговарят за елиминирането на токсините от тялото. Чревната дейност също подобрява храносмилането и облекчава запека. Хидратацията е полезна за мозъка, като позволява на клетките да получават кислородна кръв, подобрявайки нейната функция. Това означава, че ставате по-бдителни.

Яжте плодове
Някои хора смятат, че консумирането на плодове в началото на деня е вредно за тялото, но всъщност е обратното. Яденето на такава храна на празен стомах е здравословен навик, защото отнема малко енергия, за да ги усвоите и те помагат за прочистването на тялото. Освен това в тях има голямо количество вода, което е друг добър начин да се хидратирате сутрин.

Ако имате гастрит и избягвате цитрусови плодове като портокали или лимони на гладно, яжте фурми, круши или ябълки - всички са с високо съдържание на фибри.

Слушайте релаксираща музика
Ако искате да подготвите ума си за деня и да се заредите с положителна енергия, слушането на класическа музика или медитация ще ви помогне. Поради отпускащата си способност, музиката е чудесна за успокояване на ума. Тя също така помага за регулирането на сърдечната честота и за контрола на дишането. Класическата музика се препоръчва като терапия за много чувствителни хора.

Практикувайте йога
Енергията, която имате след като се събудите, е страхотно нещо, от което да се възползвате, като правите йога на гладно. Тъй като все още не сте яли, тялото ви е по-леко, по-чисто и по-фокусирано върху дейността. Най-добре е да правите прости йога асани, които не изискват много физически усилия. Ако не харесвате йога, може вместо това да изберете медитацията като начин да успокоите ума си.

Разтягане
След като тялото ви е било в покой в ??продължение на часове през нощта, трябва да се движите бавно. Един добър начин да бъдете по-активни е да се разтегнете за няколко минути. Това ще ви помогне да разхлабите мускулите си и да смажете ставите, за да предотвратите мускулни болки през деня. Не забравяйте да правите нежни и контролирани движения, за да предотвратите нараняване.

Правете сърдечносъдови упражнения
Сърдечносъдовите упражнения са друга здравословна дейност, която трябва да правите на празен стомах. Разходките или лекият джогинг, когато се събудите, са полезни за тялото. Помага за затоплянето, освобождава енергия и изгаря мазнините. Може да правите това ежедневно или през ден, без да се уморявате прекалено.

Когато се събудите, нивата на кръвната захар и инсулин са ниски, така че тялото ви изгаря мазнините като енергия. Това ви помага да ги използвате по-добре като гориво.

В идеалния случай трябва да правите кардио или аеробни упражнения веднага след като се събудите.
Важно е да не прекалявате с работата си и да се ограничавате в продължение на 45 минути.
Ако правите по-интензивни или по-дълги тренировки, може да предизвикате катаболизъм и да започнете да губите мускулна маса.

След като приключите с ходенето или джогинга, е време да хапнете, за да си възвърнете енергията. Протеинът е отличен начин за възстановяване след физическа активност. Не позволявайте да мине твърде много време от времето, когато тренирате, до хапването.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X