Напишете дума/думи за търсене

10 мита за здравословното хранене, които трябва да знаем

Понякога предубедеността за здравословното хранене може да бъде трудна за преодоляване. Затова събрахме за вас едни от най-популярните твърдения за него, с които ще го развенчаем.

Мит 1 - Храненето след 18 часа е лошо за здравето

Това суеверие е толкова старо, колкото и дълголетните костенурки. С нашия ритъм на живот вечерята след 18 часа е напълно нормална. Днешните поколения заспиват доста по-късно от предишните. Затова лягането с празен стомах със сигурност не е полезно за здравето. Но помнете, че не трябва да се храните три часа преди лягане, а вечерята трябва да е лека.

Мит 2 - Мазнините са вредни

Мазнините често се смятат за лоши за здравето и физическата форма, но това не е вярно. Не може да смилате храната нормално без тях. Те помагат за метаболизма на витамините А и Е и ако няма достатъчно мазнини в тялото, той почти спира да произвежда хормони. Липсата на мазнини води също до по-бързо стареене на кожата и до увреждане на черния дроб. Ето защо трябва да ограничите консумацията на растително масло, но не и да го изключите напълно. Най-добре яжте по-малко храна, която съдържа нездравословни мазнини, като колбаси, майонеза, бисквитки или сладкиши.

Мит 3 - Снаксовете са нездравословни

Похапванията между храненията са необходимост. Ако се интересувате от здравето си, трябва да засилвате енергията си от време на време. Помнете, че тези снаксове трябва да са балансирани с ядки или плодове.

Мит 4 - Всички органични храни са полезни

Продуктите, обозначени като "органични" (произведени без ГМО, пестициди или добавки), често не се различават от обикновените си братовчеди, с изключение на високата им цена.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X