Напишете дума/думи за търсене

Гьоте: Има две неща, които децата трябва да получат от родителите си - корени и крила

Джордж Елиът определя Йохан Волфганг фон Гьоте като най-великия майстор на писмото в германската история.

Много хора го смятат за един от най-актуалните интелектуалци на XVIII век и един от най-добрите писатели на всички времена. Гьоте оказва забележително влияние върху всички писатели и немски философи, дошли след него. Цитатите му са израз на неговия гений. Само ако се потопим в неговата работа, ще можем наистина да уловим майсторските му думи.

Наследство


С „корените“ Гьоте се позовава на детството и всичко, което то предполага. Начините, по които то оформя живота на човека. Всеизвестна истина е, че голяма част от съдбата на даден индивид е запечатана по време на този етап. Когато казва „крила“, той намеква за способността на личността да се проектира в бъдещето. В крайна сметка и двете са страхотни наследства.

Стойността на различните хипотези

„Хипотезите са само парчетата скеле, които са издигнати около сграда по време на строителството, и които се отнемат веднага щом сградата се завърши.“


Гьоте не е известен със своята научна страна. Въпреки това той изследва това поле. Макар този цитат да е насочен към науката, той е приложим и за живота. Това, което той се опита да каже, е, че всъщност предположенията не са факти. Заради това е важно да сме сигурни в своите решения, преди да ги вземем финално.

Промяна

Красотата на това твърдение се крие в простотата, с която то изразява една от големите универсални истини.
Това, което не се променя, не е живо. Всяко органично същество е в постоянна мутация и най-мъдрото нещо е да бъдем подготвени за непрекъсната трансформация.

Смелост


С други думи, той иска да вдъхнови хората да бъдат смели и да преследват всичко, което искат да направят. Според него има специална сила в това да бъдеш смел и хитър, тъй като това може да е единственият начин да постигнеш целите си. Преследването на мечтите ви е нещо, което не бива да отлагате.

Малки мечти


Гьоте свързва желанието с мотивацията. С този цитат той иска да изрази, че само големите мечти са способни наистина да насърчават хората да действат. Малките цели, които не са достатъчно страшни, може да не са достатъчно мощни, за да уловят напълно нечия воля за действие.

Слушане и чуване

„Коригирането прави много, но насърчаването прави повече. Насърчението след порицанието е като слънцето след душ”.

Това размишление ни съветва да оставим хората да бъдат себе си и да им дадем възможност да изразяват мислите си свободно.
Понякога хората се фокусират твърде много върху поправянето на другите, мислейки, че всичко, което правят, е грешно. Всеки индивид има право да мисли така, както иска. Важно е да останете спокойни, когато чуете различни мнения. И накрая, жизненоважно е да се научите да слушате и чувате критиката с ума, а не със сърцето.

Талант и характер


Това, което прави този цитат толкова ценен, е фактът, че той посочва обстоятелствата, които благоприятстват развитието на таланта и характера. Полирането и подобряването на умения и способности изисква спокойствие. Развиването на характера изисква усилия.

Испанският философ Джордж Сантаяна описва Гьоте като „най-просветения човек на човечеството”. Може би причината, поради която толкова много хора се възхищават на този немски писател, е, че той успя да изрази своя гений и мисли по много оригинален начин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X