Напишете дума/думи за търсене

Той те лъже - сигурни знаци на мъжката лъжа

Лъжата унищожава всички отношения, независимо дали става дума за романтични или не.
Как да разберем обаче дали подозренията, че половинката не е особено откровена с нас са напразни или не?
За да направите това, когато говорите с мъж, е достатъчно да обърнете внимание на няколко аспекта, които ще ви помогнат да разберете истината.

За какво да наблюдавате?

1. Постоянно движение на ръцете. Човек, който говори истината, винаги е уравновесен и ръцете му са в спокойна позиция. Ако той лъже по време на разговор, тогава може да видите как той непрекъснато докосва дребни детайли - копчета на яке, часовник, сватбена халка и други. Всички „суетни” движения показват, че ви лъже.

2. Липса на контакт с очите. Обърнете внимание на дете, което рецитира стихотворение - то винаги гледа встрани, защото помни ред по ред. Човек, който лъже, също може да се държи по този начин. Ще ви е трудно да уловите погледа му, защото той ще обмисля всяка дума, която излиза от устата му.

3. Хапането на устни. Дори ако ръцете на мъжа са спокойни, но в същото време той периодично хапе устните си, това е причина да се съмнявате в истинността на казаното.

4. Зачервяване на кожата. Когато човек лъже, той се притеснява, че може за бъде хванат в крачка. Затова тялото реагира на стрес, като увеличава притока на кръв към тъканите. Така зачервено лице веднага издава измамника.

5. Наблюдавайте дикцията. Ако познавате един мъж отдавна, тогава сте свикнали с начина, по който той обикновено говори. Ако нещо се промени в дикцията - започва да говори твърде бързо или разтяга думите, тогава бързо ще разберете, че нещо не е наред.

6. Сравнете казаното сега с това, което мъжът е казал по-рано. Ако се притеснявате защо е закъснял след работа преди седмица, попитайте отново. Ако отговорите са идентични, тогава мъжът няма какво да крие. А ако тогава е излъгал, има шанс да не си спомня подробностите на казаното преди.

7. Манипулация. Когато мъжът осъзнае, че жената иска да разбере истината, той ще се опита да я манипулира. Това може да се разпознае по фразите „Не ми ли вярваш?“, „Някога мамил ли съм те?“ и други подобни. Подобни изречения карат жената да се чувства виновна, затова не ставайте жертва на този трик. Ако мъжът започне да манипулира или да реагира с агресия, спокойно отстоявайте позициите си и поискайте да продължите разговора без скандали.

Тези прости съвети ще ви помогнат да извадите лъжеца на повърхността, но не прекалявайте и не се превръщайте в детектив. Говорете спокойно и ще получите верен отговор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X