Напишете дума/думи за търсене

Изненадващи неща, които може да повредят и най-здравата връзка

Освен ако не живеете в някаква приказка извън реалността, знаете, че има неща, които може да навредят и най-стабилните любовни отношения.

Когато се влюбим, всичко е цветя и рози. Вярваме, че сме срещнали любовта на живота си и че ще живеете щастливо до края на дните си.

Слава богу, има и такива случаи, но много връзки се разпадат поради един куп ежедневни дреболии, които причиняват болка на партньора ни. Уж дребни, а толкова вредни.

1. Благородни лъжи

Лъжата е лъжа, без значение дали е благородна или не толкова аристократична. Представете си, че казвате на половинката си, че ще закъснеете заради среща с приятел, но удобно забравяте да споделите, че ще се виждате с някого, който тя наистина не харесва. Може би премълчавате тази част от информацията, защото знаете, че тя ще се разстрои и не искате да я наранявате или просто искате да си спестите излишна драма.

Има две причини, поради които благородната лъжа е вредна за връзката.

Първата е, че криете нещо от партньора си, което ще проправи пътища за повече лъжи. И ако лъжете партньора си, демонстрирате, че може да не го обичате и уважавате и връзката ви може да пострада.

Другата причина е, че ако някога сте се оплели в някоя от лъжите си, любимият ви ще загуби доверие във вас с времето. Така че бъдете честни. Винаги.

2. Не държите на обещанията си

Вие и вашият партньор сте решили да направите нещо, но вие се отказвате в последния момент. Дали заради това, че не сте искали да го правите, защото сте забравили или защото времето не позволява? Няма значение. По-добре не се опитвайте да го замитате под килима или да лъжите за причината, поради която не удържате на обещанието си.

Ако пък оставите ситуацията без никакво обяснение, това си е чиста проба признак на презрение и сериозно неуважение към другия.

3. Игнорирате важните неща за другия

Има ли нещо, което вашият партньор обича да прави, но на вас се струва абсолютно нелепо? Ако има, не пренебрегвайте тази негова особеност - приемете я, това може да доведе до огромна промяна за връзката ви.

Имах едно гадже, което често ми правеше забележка заради силата, с която затварям вратата на колата му. Не знаех, че я затръшвам толкова силно и дори на няколко пъти се пошегувах с любовта му към автомобила. Разбира се, уважи желанието му в крайна сметка.

4. Двуличие

Партньорът ви хамелеон ли е? Действа ли различно в отделни социални среди? Държи ли се насаме с вас прекрасно, открито, честно и мило, а когато е сред семейство и приятели, се чудите кой стои срещу вас.

Тези лъжи са позволени в една връзка

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X