Напишете дума/думи за търсене

4-те неща, които трябва да притежава връзката или е обречена

Твърди се, че любовта побеждава всичко. И като концепция звучи фантастично. Но ако за кратко си позволим да излезем от този фентъзи свят, ще видим, че реалността изобщо не е толкова ласкава.

Почти всяка връзка започва с любов, но стабилните и щастливи отношения искат много повече от една гола обич.

В една връзка трябва да има задължителните пет елемента. Дори само един да липсва, то несъмнено, ако не веднага, то след време ще има нещо гнило в тази любов.

Доверие

Едва ли ще дадете пари назаем на някого, на когото нямате доверие, нали?

Горе-долу същото важи за връзката ви. Как може да имате щастлив семеен живот, без да имате вяра един на друг? Колкото и нелогично да изглежда, хората може да обичат човека до себе си, без да му вярват напълно. Но по този начин рано или късно отношенията се израждат и стават токсични. Никой не иска да живее с постоянно съмнение и подозрение.

Уважение

Не може да има любов, без да има уважение. Как си представяте някой да ви обича, ако не ви зачита като индивид? Най-много да изпитва увлечение, което съвсем скоро ще приключи. Когато уважаваш партньора си, той е наясно, че ти го цениш и той е значим за теб. Ако някой ви е казал, че ви обича, но действията му не показват това, то със сигурност той е отровен за вас. Ако постоянно сте подложени на гадните му шеги, на грубиянщина и на прекалено осъдително отношение, крайно време е да си тръгнете от тази връзка.

Сходни ценностни системи

Това не означава, че винаги трябва да се съгласявате един с друг и да имате тотално едно и също мнение за различните неща в живота си. В крайна сметка всеки човек си има своите лични интереси и хобита. Важно е да може да се прави компромис от време на време и то не за прекалено важни неща, защото с течение на времето това ще породи невъобразим стрес в отношенията.

Еднакви житейски цели

Никой не се влюбва в другия, след като разбере какво работи или учи. Но когато мечтите, бляновете и целите се намесят в картинката и чуеш какво иска отсрещния от живота, това със сигурност помага за още по-голямата симпатия или за отхвърлянето му. Друго е да имаш сходни интереси или желания с човека, с когото може би ти предстои да изживееш дните си.

Здрави отношения са тези, в които и двамата помагат на другия да постигне мечтите си. А още по-добре, ако целите са общи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X