Напишете дума/думи за търсене

Този тип връзки са бъдещето на любовта

Начините за запознанства са се променили напълно през последните години. Сега е по-лесно да влезем в сайт или приложение за онлайн запознанства, отколкото да излезем в реалния свят на среща и да общувате.

Въпреки това любовта в ерата на приложенията за запознанства има лоша репутация, тъй като е свързана с определени рискове.

Експертите казват, че създадените връзки са слаби, гоустингът изобилства, не можете да вярвате на никого и че повечето хора търсят само секс. Това може да е вярно. Истината обаче е, че влюбването от разстояние сега е по-често явление, отколкото когато и да било. Освен това онлайн връзките понякога дори се получават и си струват усилията.
Не можете да отречете, че нищо не може да бъде по-лесно и по-удобно от това да се регистрирате в приложение, да разгледате някои профили и да изчакате да се появи вашата лика-прилика. Това, което се случва от този момент нататък, е своеобразна лотария. При прехода от виртуалния към реалния свят можете да направите толкова чудесни открития, колкото и разочароващи.

Ежедневието, наречено онлайн влюбване
Какво би си помислила Джейн Остин, ако знаеше, че двеста години след публикуването на нейните романи Елизабет Бенет вече няма да има нужда да присъства на светско събитие, за да се срещне с господин Дарси? Всичко, което трябваше да направи, е да се регистрира в Tinder, OkCupid или Badoo.

В днешно време дори не се налага да напускаме дома си, за да се запознаем с някого.

Това може да бъде едновременно предимство и недостатък.
След дни или седмици на разговор с някого, може да се почувствате привлечени от него. Всичко това обаче може да отиде в канализацията, когато се срещнете лично с него. Защото в действителност се нуждаете от много повече от физическо привличане.

В някои случаи някои дребни неща биха могли веднага да ви кажат, че отсрещният не е човекът за вас. В други случаи обаче може да се влюбите от разстояние, след това да се срещнете лично и веднага да разберете, че той е „единственият“.

Истина и лъжа в онлайн отношенията
Реалността изглежда по-проста в онлайн света. Хората са като отдалечени и неоткрити острови, които се опитват да се свържат помежду си. Някои се държат като пирати. Те имат лоши намерения и изричат лъжи. От друга страна, има откровени хора, които разкриват истинското си „аз” открито и честно.

Проучване на д-р. К Маккена, Еми. С. Грийн и M. Глийсън потвърждава факта, че много връзки, които започват онлайн и в приложенията за запознанства, могат да бъдат успешни. В някои случаи хората са по-добри в разкриването на личността си в тези онлайн сценарии, отколкото в реалния живот.


Онлайн връзките са толкова успешни, колкото и другите
Може би родителите ви са се срещнали на парти, в университет или в кафене. А вие сте срещнали партньора си чрез приложение за запознанства. Това обаче не означава, че връзката ви е по-малко искрена или успешна от тази на предишните поколения.

Проучване, проведено в Женевския университет през 2018 г., потвърждава този факт. Експертите проследяват случаите на 3248 двойки, които са се запознали онлайн. Повечето връзки били успешни. Това потвърждава факта, че не само можете да намерите любовта онлайн, но стабилните, обогатяващи и щастливи взаимоотношения могат да стартират и от виртуалното пространство. Джина Потарк – ръководителят на изследването, споделя, че двойките, които са се срещнали чрез приложение, са по-заинтересовани да живеят заедно.

Предимства на влюбването онлайн

Да, ще продължите да се срещате с невероятни хора на партита, университети, в метрото и на най-неочакваните места. Влюбването в интернет обаче ще става все по-често. Това е така, защото:

• Спестява време, лесно е и ви позволява да бъдете по-избирателни. Едно от предимствата на използването на приложения или дори групи във Facebook е, че срещате съмишленици, тъй като винаги е полезно да започнете със споделени интереси.

• Онлайн технологията предлага по-бърз, по-директен ежедневен вид връзка. Постоянно взаимодействате помежду си чрез емоционална връзка, която постепенно сте изградили със съучастие, искреност и интимност.

Както знаете обаче, важно е да бъдете предпазливи. Винаги има риск човекът, когото виждате на екрана, да е измамник.

Но любовта накрая винаги ще намери начин да оцелее.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X