Напишете дума/думи за търсене

6 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Може да изглежда невъзможно, но всъщност има няколко стратегии за намаляване на приема на калории, без да усещате, че гладувате. Ето няколко ефективни трика.

1. Ако не го виждате, няма да го ядете
Един от методите да ядете по-малко, без да сте гладни, е да избягвате онези храни, които могат да бъдат изкушение. Ако са извън полезрението, е по-малко вероятно да нарушат вашата диета.

Далече от очите, далече от устата.
Хората, които винаги имат достъп до преработени закуски, тежат около половин килограм повече от тези, които нямат такива наоколо.
Ето защо трябва да държите натурална, пълноценна храна наоколо, но никога в излишък, ако трябва да хапвате. Това ще ви помогне да ядете по-малко и да не сте гладни.

2. Размерът има значение
Приборите за хранене също могат да определят количеството, което приемате с всяка хапка, точно както съдовете за хранене, които използвате, влияят върху размера на порциите, които ядете.
Може да ядете по-малко и да не сте гладни, ако следвате този съвет. Вие ядете по-бавно и в по-малки количества, когато използвате по-малки прибори за хранене.
Дъвченето е от решаващо значение; трябва да дъвчете всяка хапка поне 20 пъти.

3. Яжте с хора, които не преяждат
Често е по-трудно да контролирате количеството и качеството на храната, когато трябва да се храните далеч от дома. Тази ситуация може да доведе до безпокойство и настроение, когато не може да се придържате към типичната си диета.

Ето защо ви препоръчваме да седите близо до други хора, които се хранят като вас. Това е главно, за да може да ядете по-малко и да не сте гладни.

4. Награждавайте се
Не е нужно да спазвате силно ограничителна диета. Само не прекалявайте! Можете да ядете десерти и други лакомства от време на време и умерено.

Често хората са убедени, че трябва да гладуват, за да отслабнат. Точно обратното е - всичко, което трябва да направите, е да ядете пълноценна и качествена храна и да останете активни.

Увеличете физическата си активност до четири дни в седмицата и ще може да ядете повече храна. Скоро ще забележите как ще започнете да сваляте малко килограми, докато значително придобивате мотивация, ако приемете тази рутина. Физическата активност е един от най-добрите инструменти за подобряване на телесния състав и това е доказан факт.

5. Пиенето на повече вода може да ви помогне да ядете по-малко и да сте сити
Друг ефективен трик да ядете по-малко, без да гладувате, е да изпиете голяма чаша вода преди всяко хранене, според проучване, публикувано в Clinical Nutrition Research. Това ще ви накара да се почувствате по-сити и по този начин ще успокоите приема на храна.

Понякога пиенето на вода също помага, когато имате желание да се храните. Това е начин да измамите мозъка. Разбира се, не пийте вода в прекомерни количества, тъй като това може да има обратен ефект.


6. Размерът и цветът на порциите
Колкото по-голяма е чинията, толкова повече храна ще сложите в нея и толкова повече ще ядете, без дори да се усетите. Напълнете по-малка чиния и донякъде заблудете мозъка си.

Освен това сервирайте малки количества храна в тежка купа, тъй като това ще ви даде усещането, че ядете повече храна, отколкото в действителност.
Що се отнася до цветовете, препоръчваме ви да използвате чинии с контрастен цвят с храната, която сте сложили в тях. Това също е за заблуда на мозъка.

Имайте предвид, че червените и жълтите цветове насърчават бързото хранене, така че уверете се, че контрастните цветове са успокояващи.
Приложете тези съвети, за да ядете по-малко. Не забравяйте обаче: редовната физическа активност е задължителна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X