Напишете дума/думи за търсене

Спасителен компрес за черния дроб

При нарушения на чернодробната функция, чувство на тежест и дискомфорт в десния хипохондриум в допълнение към лекарствата се използват и народни средства. Те служат за пречистване на клетките от вируси и токсини. Добър ефект има приемът на билкови инфузии и отвари, почистващи процедури и компреси.
Топлите и мокри компреси в областта на горната дясна част на корема значително подобряват функциите на отслабения черен дроб. Топлината в тази зона ускорява метаболитните процеси. Компресите стимулират производството на жлъчка, което помага за отстраняването на токсичните вещества от тялото.

Обикновен чернодробен компрес

Намокрете хавлиена кърпа, сгъната няколко пъти в почти гореща вода. Изцедете я добре и поставете върху горната част на корема. Може да поставите нагревателна подложка отгоре и да я покриете със суха кърпа. Легнете по гръб за половин час.

Компрес от савойско зеле
Традиционните лечители заслужено считат листата на савойското зеле за ефективно средство срещу отрови и то не само в черния дроб. Зелените компреси перфектно абсорбират отпадъчните продукти, разграждането на тъканите, дори когато са разположени дълбоко под кожата. В същото време зелевите листа дават на тялото всички налични витамини и минерали.

За компреса трябва да изберете най-сочните, силни и здравословни зелеви листа. Листата трябва да се изплакнат добре под течаща вода, да се отстранят всички жилки и да се потопят за кратко в гореща вода. След това трябва да се разточат малко с точилка, докато капчици сок започват да изливат по повърхността. Веднага след това нанесете дебел слой върху тази област на тялото.

Компресът може да се фиксира с кърпа или бинт, да се остави за една нощ или да се сменя по-често. Листата от савойско зеле се поставят на възпалено място - подути и болезнени вени, кожни лезии. Зелените компреси имат успешен ефект при ревматизъм, артрит и подагра.

Такива компреси осигуряват незаменима помощ по време на гладуване, когато натрупванията на отрови преминават в свободно състояние и причиняват главоболие. По-добре е да ги прилагате предварително, така че черният дроб бързо да се изчисти от отпадъците.

Здрав черен дроб = здрави очи - как да възстановим зрението

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X