Напишете дума/думи за търсене

Здрав черен дроб = здрави очи - как да възстановим зрението

Факторите на увредено зрение включват възраст, професия, нараняване и недостатъчна чернодробна и бъбречна функция. Как може сами да поддържате зрението си и дори да го възстановите, без да прибягвате до крайни мерки, а с помощта на алтернативни методи на лечение?

Причини за зрително увреждане

Експертите разграничават два вида причини за зрително увреждане. Външни причини - бедствие, недостатъчно осветление на помещението, прекомерен стрес, нараняване и др. Вътрешните причини са недостатъчната функция на такива важни органи като бъбреците и черния дроб. На пръв поглед очите и черният дроб имат толкова общо, колкото бозата и шампанското.
Знаете ли, че в традиционната китайска медицина всички очни заболявания са тясно свързани с черния дроб.

Той произвежда аминокиселини, които хранят мозъка и зрителния нерв.
Когато има нарушение на филтрационната способност на бъбреците, нежеланата утайка от неорганичен калций, се отлага в съдовете. С течение на времето това се отразява негативно на мозъка, сърцето и зрението.

Методи за възстановяване на зрението

На първо място трябва да възстановите филтрационната функция на вътрешните органи. Това ще ви помогне да масажирате корема (легнете върху топка или върху юмруците си. Друг вариант е самомасажът).
Страни на шията са проекционната област на бъбреците - важно е да се премахне спазъмът и мускулното напрежение. В този случай ще ви помогне ръчен масаж. В същото време се подобрява кръвоснабдяването на лицето, устата, мозъка и зрителния апарат.

Как може да помогнете на собственото си зрение?

Първо, откажете се от соленото, захарта, печените продукти и ястията с кисело мляко, както и от животинските протеини. Важно е да включите в менюто храни с витамин А.

На второ място, за възстановяване на бъбречната функция е полезно да се придържате към водния режим. Пийте достатъчно вода през деня, така че да се падат по 30 мл на 1 кг тегло. Освен това пийте чай, подходящ за бъбреците, в продължение на 3 месеца.

Доста трудно е да възстановите зрението, ако сте лишени от психо-емоционален комфорт. Опитайте се да се радвате на всяко малко нещо, намирайте добро дори в незначителни събития. Положителното психическо отношение винаги има благоприятен ефект върху всяко възстановяване и подобряване на състоянието на тялото.

Най-доброто за здравето на черния дроб

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X