Напишете дума/думи за търсене

Напитка за почистване на бъбреците

Ако искате да следите цялостното си здраве, поддържането на бъбреците е от решаващо значение техният детокс сок ще ви помогне в това.

Бъбреците помагат да се филтрират токсините и отпадъците от кръвообращението. Без балансирана диета и адекватен прием на вода токсините могат да се натрупат, като по този начин влияят върху функцията на нашите бъбреци, черен дроб и храносмилателен тракт. За щастие има невероятни растителни храни, които помагат за поддържане на бъбреците. Такива се червените боровинки, цвеклото, лимоните и естествени диуретици като целината и краставицата.

Червените боровинки почистват бъбреците от излишния калциев оксалат, който е основен източник на камъни в бъбреците, докато цвеклото съдържа полезен фитохимикал, наречен бетаин, който помага за почистване на тези органи от натрупване на калциев фосфат. Подобрява цялостното здраве на бъбреците и намалява вероятността от камъни в бъбреците. Лимоните също са чудесни за предотвратяване им, тъй като спомагат за повишаване нивата на цитрат в урината. Краставиците и целината също имат естествен диуретичен ефект.

Необходими продукти:
1 чаша пресни червени боровинки
2 големи глави цвекло, обелени
1 ябълка
4 стръка целина
1/2 голяма краставица
1 лимон, обелен
5 см резен от пресен корен от джинджифил

Прекарайте всички съставки през сокоизстисквачка. Изпийте сока веднага. Бъдете здрави!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X