Напишете дума/думи за търсене

Здравословно ли е да ядем плодове и кисело мляко за вечеря?

Плодовете и киселото мляко за вечеря са доста разпространен вариант за последно ядене за деня.

Последните проучвания в областта на хронобиологията предполага, че леките вечери могат да стимулират загуба на тегло при генетично предразположени индивиди.

Вечерята, състояща се само плодове или кисело мляко, може да е добре за хора със заседнал начин на живот. Тя е нискокалорична и съдържа точното количество антиоксиданти. Имайте предвид, че най-добрият начин е да ядете плодовете и киселото мляко заедно.

Те съдържат макронутриенти и антиоксиданти
Киселото мляко съдържа мазнини, протеини и пробиотици. Последните са от съществено значение за здравето на чревната микробиота. Те участват в храносмилането, имат противовъзпалителни свойства и са важни за превенцията на сериозни заболявания. Също така са тясно свързани с настроението.

Плодовете допринасят за въглехидрати, фибри и антиоксиданти. Фибрите са от съществено значение за доброто стомашно-чревно здраве, тъй като имат превантивен ефект върху рака на дебелото черво.
Антиоксидантите имат противовъзпалителен ефект и могат да намалят образуването на свободни радикали и да забавят стареенето. Ежедневният прием на тези хранителни вещества е от съществено значение за правилното функциониране на тялото.

Заради това може да бъде много полезно да ядете заедно плодове и кисело мляко за вечеря. Може да добавите лъжица ядки и семена, за да увеличите антиоксидантите и разнообразието от мазнини.

Опитайте се да се придържате към видове плодове, богати на фибри, като ябълки и круши. Имайте предвид, че някои от тях имат диуретично действие и могат да облекчат задържането на течности - ананасите са пример за това.


Постенето като опция
Друг вариант е да пропуснете вечерята изобщо. Постенето благоприятства телесния състав и намалява маркерите, свързани със заболявания като глюкоза и инсулин. Това свързва практиката на периодично гладуване с подобряване на телесния състав и липидния профил.

Правенето на два до три гладувания на седмица е добра практика за повечето хора. Можете да пропуснете някое от ежедневните си ястия или да правите целодневен пост веднъж или два пъти седмично.

Други вечери
Някои хора са по-гладни вечер и плодовете и киселото мляко може да не са достатъчни за тях. Може да искат да включат по-висока протеинова опция и малко количество мазнини, за да забавят процеса на храносмилане.

Можете да включите други видове зеленчуци, за да придадете обем на храната си. Консумирайте месо, яйца или риба на скара с някои зеленчуци или салата с кисело мляко като дресинг.

Напоследък някои заместители на месото станаха доста модерни. Можете да ги включите в лека вечеря. Единственото нещо, което трябва да имате предвид, е да не ядете твърде много въглехидрати за вечеря, ако не сте били активни през целия ден. Тофуто е отличен източник на протеин за леки вечери.

Заключение за вечери с плодове и кисело мляко
И двата вида храна са чудесни за вечеря и да ги ядете заедно е още по-добре.
Не забравяйте, че гладуването може да подобри състава на тялото ви. За тези, които не могат да понасят гладуване или не им е достатъчна леката вечеря, е най-добре да добавят малко протеини и зеленчуци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X