Напишете дума/думи за търсене

4 кухненски продукта остраняват мухъла от завесите за баня

Банята е място, което благоприятства растежа на микроорганизми. Те могат да бъдат вредни за здравето ни поради влажността и топлината, характерни за това помещение. Завесите са един от тези аксесоари, които често се замърсяват повече от другите, но обикновено не им обръщаме особено внимание. С какви продукти да ги почистваме ефективно?

1. Спирт
Спиртът е дезинфектант, който голяма част от хората имат в дома си. За да го използвате върху завесите за баня, ще трябва да намокрите гъба или кърпа и да го втриете с кръгови движения. Фокусирайте се особено върху областите, върху които има плесен. Не е нужно да ги изплаквате, защото алкохолът ще се изпари сам.

2. Оцет
Въпреки че по същество не дезинфекцира, той ще премахне мръсотията и мазнините, които се събират върху завесите от съприкосновението със сапуни, шампоани и балсами.
Потопете завесите в контейнер или вана с вода, смесена с 2 чаши ябълков оцет. Оставете завесите да киснат 20 минути. След това изплакнете, завесите ще изглеждат като нови.

3. Сода за хляб
Накиснете завесите в съд с вода и сода за хляб и ги оставете за няколко минути.

4. Разтвор на основата на чаено дърво
За приготвянето на този почистващ разтвор ще ви трябват 1 чаша вода, ? чаша спирт, 1 чаена лъжичка масло от чаено дърво и 1 контейнер с пулверизатор. Поставете всичко в бутилката и напръскайте върху завесите. След това разтрийте с гъба и изплакнете.

Бонус

За да почистите завесите в банята, навлажнете гъба и след това нанесете обилно количество паста за зъби. Разтрийте върху петната и изплакнете и завесите ви ще бъдат по-чисти от всякога.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X