Напишете дума/думи за търсене

Как да правим домашен сладолед с машина

1. Планирайте предварително

Без значение какъв тип машина използвате, ще трябва да планирате. Купата за предварително замразяване трябва да е във фризера, за предпочитане през нощта, за да е сигурно, че е замръзнала достатъчно.

2. Уверете се, че съставките ви са студени

Дори вграденият модел фризер, който е изключен и работи с едно натискане на превключвател, се нуждае от това кремът и всичко друго, което ще добавите, за да бъдат възможно най-студени.

Добавянето на топли или дори на стайна температура съставки към машина за сладолед ще охлади основната й температура, което означава, че приготвянето ще отнеме повече време, а по-дългото разбъркване означава по-тежък сладолед. В най-лошия случай купата преди замразяване ще се загрее твърде много и вместо сладолед ще имате кофти крем.

3. Заложете на пълномасленост

Сладоледът е удоволствие и въпреки че може да е възможно да се направи добър и с ниско съдържание на мазнини, това е много по-трудно. Най-добрият сладолед е пълен с вкус благодарение на богатството на съставките и се нуждае от много мазнини, за да се избие добре, така че не е моментът да се пести.

Използвайте пълномаслено мляко, пълномаслена сметана, пресни яйца от свободно отглеждани кокошки, истинска ванилия, плодове, ядки и шоколад, каквото и да изисква рецептата. Когато ядете сладолед, искате да се насладите на най-доброто.

4. Пазете се от някои съставки

Бъдете щадящи с някои съставки, които добавяте към сладоледа си. Алкохолът създава богат аромат, но внимавайте да не прекалите с него, защото може да промени добрата консистенция на сладоледа.

Захарта има същия ефект, така че се уверете, че е добавена при приготвяне на основния крем и е напълно разтворена. Дори плодовете, ако не са студени или нарязани на ситно, ще направят сладоледа по-мек от желаното.

5. Оставете го да се отпусне преди сервиране

Освен ако не консумирате своя домашен сладолед веднага, вие ще го съхранявате във фризера. Търговският сладолед, идващ директно от фризера, е обичайно мек и се гребе лесно. Домашният сладолед обаче ще бъде твърд, тъй като няма стабилизатори или добавки, които да го поддържат мек. Не сравнявайте сладоледа си със закупените в магазина.

Вместо това помислете предварително и извадете сладоледа от фризера около 10-15 минути, преди да искате да го хапвате. Оставете го на кухненския плот (не в близост до източник на топлина, не искате да се стопи) и ще бъде перфектно. Освен това съхранявайте сладоледа по възможност във формички, защото твърде дълбокото замразяване затруднява омекването при сервиране. Ако нямате формички, напълнете кутията просто само до половината.

6. Винаги стартирайте двигателя, преди да налеете

Никога не добавяйте основата си за сладолед в охлаждащата купа, без машината да работи. Ако го направите, кремът ще замръзне отстрани на купата и може да повреди машината.

7. Грижи за вашата машина

Направили сте страхотен сладолед; сега вашата машина се нуждае от малко грижи. След като вашият сладолед е готов, греблата, капаците и аксесоарите може да се измият незабавно или в съдомиялна машина, или на ръка според съвета на производителя.

Купите обаче винаги трябва да се поставят настрани и да се оставят до пълно размразяване. Потапянето на все още замръзнала или изключително студена купа в гореща вода може да я повреди непоправимо. В най-лошия случай тя може да се напука, което с купички с предварително замразяване може да доведе до изтичане на хладилния агент.

8. Използвайте добра рецепта

След като започнете да правите вкусен домашен сладолед, единственото ви ограничение е вашето въображение.

Очаквайте до няколко дни страхотни рецепти за домашен сладолед на Mila.bg.

Ледени баклавички за минути

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X