Напишете дума/думи за търсене

Кафенета за гушкане и още странни неща, които съществуват само в Япония

Япония, страната на изгряващото слънце, е страхотно място, където не спират да измислят интересни иновации. Всъщност някои от японските изобретения са толкова странни, че не подлежат на разбиране. От автомати за почти всичко до сладолед с вкус на октопод, Япония не спира да удивлява света със своята креативност. Ето някои странни неща, които могат да бъдат намерени само в Япония:

Кафенета за гушкане

Cuddle Cafes имат огромен пазар в Япония. Като се има предвид колко усърдно работят японците през цялото време, тези магазини или кафенета позволяват на хората истинска бърза почивка, като през това време те също могат да се нагушкат набързо с техен приятел или партньор. Идеята може да звучи странно за някои, но всъщност е доста релаксираща и енергизираща.

Сладолед с вкус на октопод

Да, добре сте прочели! Вкусът може да звучи привлекателно за любителите на морски дарове, в противен случай е доста странен. За хората, които обичат да експериментират с храна, това звучи като идеална възможност. И го има само в Япония!

Пресичането на Шибуя

Шибуя е най-натовареното кръстовище на света. И, както става ясно, се намира в Япония. Ако наблюдавате движенито по него в пиковите часове, може да ви се завърти свят и дори да ви стане лошо. Това е еманация на лудостта на големия град.

Автомат за всичко

Япония е известна със своята страст към вендинг машините. Страната разполага с автомати за почти всичко, било то лека закуска или бельо! Практични хора... или пък мега странни?!

Най-краткият ескалатор в света

Знаете ли, че най-краткият ескалатор в света се намира в универсален магазин в Япония. Страната държи рекорд на Гинес в това отношение, тъй като е дом на най-малкия ескалатор в света, който е дълъг само около 834 милиметра!

8 неща в Япония, които ще ви изненадат

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X