Напишете дума/думи за търсене

5 натурални маски за блестяща и копринена коса

Целта на всички маски за коса е да подхранят кутикулата на косъма, която обгръща и защитава всеки косъм. Именно това допринася за блясъка, мекотата и еластичността на косата. Кои са 5 от най-добрите, бързи и лесни маски за блестяща и копринена коса?

1. Яйчена маска
Яйцата са чудесен източник на протеини, освен това имат и хидратиращо действие. Поради тази причина те са отлична съставка на маската за блестяща и копринена коса. Жълтъкът съдържа биотин - вещество, което подпомага растежа на косата.

• 1 яйце
• 2 супени лъжици зехтин (30 г)
• хладка вода (30 мг)

Разбийте добре яйцето. След това добавете зехтина и разбъркайте добре. Нанесете маската на косата и оставете да подейства 5 минути След това измийте косата с шампоана, който обикновено използвате.
Използвайте тази маска веднъж седмично, в продължение на един месец.

2. Маска от банан и авокадо
Тези две съставки имат много добро подхранващо действие. Те имат високо съдържание на витамините А и Е, както и на минерали и здравословни въглехидрати. Тази маска дълбоко хидратира космените фоликули и помага за бързо възстановяване на косата.
Ако имате суха коса, трябва определено да използвате тази маска по-често и ще видите бързо ползите от нея.

• 1 банан (с кората)
• 1 авокадо (без кората)
• зехтин (15 г)

Отделете банана от кората и направете пюре. След това смелете кората и я разбъркайте добре в купа. Добавете авокадото и зехтина и смесете добре всички съставки. Нанесете маската равномерно, от корените на косата до краищата.

След като нанесете маската, сложете пластмасова козметична шапка на главата. Оставете да действа 20 минути. След това измийте косата с шампоана, който обикновено използвате.

3. Ябълков оцет
Той има антиоксидантни и антисептични свойства, както и противовъзпалителни вещества, които балансират рН на кожата и скалпа. Тези свойства помагат за балансирането на киселините на косата.

• 1/2 чаша ябълков оцет (75 мл)
• 1/2 чаша студена вода (75 мл)

Смесете оцета и водата в подходящ съд. Намокрете скалпа и косата с тази смес. Оставете да подейства 10 минути и изплакнете, но не нанасяйте балсам. Повторете тази процедура два пъти в месеца.

4. Майонеза и зехтин
Майонезата не само действа като овлажняващ крем, но намалява сплитането на косата и придава блясък и мекота. Когато се комбинира с малко зехтин, се получава изключително ценна маска за блестяща и копринена коса.

• зехтин (15 г)
• 2 супени лъжици майонеза (30 г)
• 1 яйце

Сложете яйцето в купа. След това, добавете зехтина и майонезата. Разбъркайте добре, докато получите еднообразна и гладка паста. Нанасете маската от корените към краищата. Сложете пластмасова шапка на главата и оставете да подейства 20 минути. След това измийте с шампоан.

Използвайте тази маска три пъти в месеца.

5. Домати и царевично брашно
Доматите съдържат ликопен - вещество, което предотвратява образуването на оксиди в косъма. Тези плодни зеленчуци съдържат и голямо количество витамини и минерали, които подхранват косата.

• 1 домат
• 2 супени лъжици царевично брашно (30 г)

Намачкайте домата с вилица, докато се получи пюре. Добавете двете супени лъжици царевично брашно и разбъркайте добре.
Нанесете маската по цялата коса и оставете да подейства 30 минути. Изплакнете с вода и шампоан.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X