Напишете дума/думи за търсене

3-те най-често срещаните поведения, които водят до срив във връзката

Прекъсването на комуникацията е едно от най-лошите неща, които могат да се случат на една двойка. Заради това понякога е необходима директна намеса, за да се промени определена динамика на отношенията, така че те да не се разпаднат напълно.

Ако диалогът между двойка не е лесен и смислен, проблеми вероятно ще се появят и в други области на връзката.

Връзката се състои главно от разговор. Трайната любов всъщност е богат и дълбок диалог постоянно. Ако обаче връзката отслабне и комуникацията се прекъсне, любовта обикновено си тръгва.
Когато има искрен и любящ диалог между двама души, те могат да разрешат всеки проблем, който може да възникне. От друга страна, ако поставят бариери и не изразяват чувствата си, най-малките проблеми могат да станат огромни пробойни.

Кои са трите най-често срещаните поведения, които водят до срив на комуникацията в една двойка?

Вглеждане във всяка ненужна подробност
Един сигурен начин да се гарантира прекъсване на комуникацията във връзката е, когато единият партньор говори непрекъснато, но не слуша другия. Хората, които правят това, са склонни да разглеждат под микроскоп най-малките и ненужни подробности.

Отдаването на твърде много време на повърхностното пречи на комуникацията. Всъщност ценните послания се погребват под лавина от безсмислени думи.

Споделяйки лични проблеми с околните
Повечето хора ще бъдат огорчени, ако партньорът им обсъжда личните им проблеми с другите. Често хората не знаят къде е границата между това, което трябва и какво не трябва да споделят с околните.

Нерядко срещано е партньорите да обсъждат сакрални детайли от живота на двойката с най-близките си приятели. Те обаче трябва да останат поверителни между участниците в романтичните отношения.
Затова е нормално единият партньор да се чувства предаден, ако другият споделя информация, която според него е поверителна. Това се отразява негативно на доверието му към половинката. Освен това наистина няма нужда други хора да знаят защо сте имали спор вчера и дали сте го разрешили или не.

Оставяйки нещата за по-късно
Ако партньорът има проблем, който смята за важен, другият партньор никога не трябва да го пренебрегва, дори ако не му се струва такъв.
Оставянето на обсъждането или решаването му за по-късно означава, че той обръща гръб на любимия. Невинаги е лесно да сте готови да слушате след тежък работен ден или когато има други неща, които трябва да се свършат. Независимо от това винаги намирайте време за човека до вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X