Напишете дума/думи за търсене

На каква възраст жените губят интерес към секса?

Според проучване за сексуалността и здравето сред по-възрастните американци, публикувано в The New England Journal of American, около 23% от възрастните хора правят секс поне веднъж седмично. А около 20% от здравите 60-годишни правят любов всеки месец
Според проучването обаче жените са значително по-малко склонни от мъжете да съобщават за сексуална активност.

Какви са причините за сексуалните проблеми при възрастните жени?
Намаленият интерес към секса произтича от по-напредналата възраст и намалените нива на естроген, които съпътстват менопаузата.
Сексът може да бъде по-неудобен и болезнен за жените поради загубата на естроген, което може да причини нежелани реакции като изтъняване на вагиналните стени, което ги прави по-сухи, по-малко еластични и понякога възпалени от вагинално изгаряне и сърбеж.

С напредване на възрастта на жената вагиналната тъкан става по-тънка и по-крехка, което води до риск от сексуални здравословни проблеми. По време на секс има повишен риск от сълзене във влагалището, което кара жените да са податливи на полово предавани инфекции.

Намаляването на естрогена може също да причини намаляване на здравите бактерии във влагалището на жената, което също повишава риска от получаване на инфекции.

Жените са два до три пъти по-склонни да бъдат засегнати от загуба на интерес към секса или намалено сексуално желание с напредването на възрастта, особено в края на 40-те и 50-те години.

Но интересното е, че жените на 50 са склонни да бъдат по-уверени в телата си и са наясно кои са и искат съпругът или партньорът им също да се чувства комфортно в техните. Тези дами споделят, че невинният флирт не им е чужд, защото това и помага да се забавляват. Това, че сте по-възрастен, не означава, че сексуалният ви живот вече не може да бъде забавен.

Възрастната жена иска съпругът или партньорът й да издържа по-дълго, да е търпелив, наблюдателен, любвеобилен, отворен да изпробва нови позиции за секс и да бъде страстен с нея – все предпоставки за по-добър секс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X