Напишете дума/думи за търсене

подправка

;
Аромати, с които домът е по-приятен през зимата

Аромати, с които домът е по-приятен през зимата

Забелязали ли сте, че когато за първи път влезете в нечий дом, веднага ви прави впечатление какъв е неговият аромат? Това безспорно може да предизвика позитивни или негативни чувства и асоциации.

Сминдухът – ароматната подправка на здравето (+рецепта)

Сминдухът – ароматната подправка на здравето (+рецепта)

Сминдухът е познат предимно като неделима съставка на шарената сол, но той притежава безброй лечебни свойства. Богат е на протеини, фибри, витамин С, ниацин, калий, желязо и алкалоиди

Мащерката като лек

Мащерката като лек

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила. Представяме ви мащерката.

Еликсирът хималайска сол

Еликсирът хималайска сол

Казват, че твърде много сол не е полезно за здравето. Въпреки че организмът ни се нуждае от натрий, хранителен режим, в който се съдържа повече сол, може да навреди на сърцето, мозъка и костите.

Канелата предпазва орхидеите от гниене

Канелата предпазва орхидеите от гниене

Гони и сциаридните мушици в почвата Сигурно на всеки се е случавло да умори орхидея. Те лесно загниват при неподходящ воден режим или по-ниски температури. И тук на помощ идва канелата.

Завито пиле в бекон

Завито пиле в бекон

богато на витамин A лесно 5 порции 45 мин За една порция: 122 ккал мазнини 3 г холестерол 26 мг въглехидрати 15 г протеини 10 г фибри 2 г необходими продукти: 5 долни пилешки бутчета 5 резена бекон 2

Кимионът – подцененият извор на здраве (+рецепта)

Кимионът – подцененият извор на здраве (+рецепта)

Макар кимионът да е една от най-известните подправки, като че ли напоследък е изместен от различни „по-модерни“ овкусители. Той обаче е устоял теста на времето ултимативно.

Неподозираните свойства на канелата  за цветята

Неподозираните свойства на канелата за цветята

Тя ще накара цветята да растат и цъфтят Към днешна дата канелата се смята за втората най-популярна подправка в световен мащаб след черния пипер. Тя не само е изключително полезна за човешкото здраве,

Брускети с гъби и кашкавал

Брускети с гъби и кашкавал

богато на селен лесно 4 порции 20 мин За една порция: 119 ккал мазнини 5 г холестерол 10 мг въглехидрати 12 г протеини 5 г фибри 0,8 г необходими продукти: 4 филии хляб 100 г гъби 1 ч.л.

Великден ухае на джоджен

Великден ухае на джоджен

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила.

X