Напишете дума/думи за търсене

Завито пиле в бекон

богато на витамин A

лесно

5 порции

45 мин

За една порция:

122 ккал

мазнини 3 г

холестерол 26 мг

въглехидрати 15 г

протеини 10 г

фибри 2 г

необходими продукти:

5 долни пилешки бутчета

5 резена бекон

2 с.л. зехтин

1 морков

1 чушка

1 картоф

1 стрък лук

1/2 ч.л. зеленчукова подправка

сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Задушете пилешките бутчета със зехтина и бялата част на лука в дълбок тиган на котлона. Поръсете ги със зеленчукова подправка, сол и пипер. Разбърквайте често и затваряйте с капак. След няколко минути добавете нарязаните морков, картоф и чушка.

2 Загрейте фурната на 200°С, пригответе съд за печене. Завийте бутчетата внимателно в бекон и ги поставете в съда за печене. Около тях добавете зеленчуците от тигана и стръка лук. Запечете за около 25 мин.

Поднесете пилешкото с част от зеленчуците.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X