Напишете дума/думи за търсене

Моят партньор не иска да има деца: какво мога да направя?

Стабилните емоционални отношения се основават на много основи. При някои двойки една от най-забележителните е раждането на деца. Следователно, когато някой от двамата не иска да ги има, могат да възникнат конфликти, които могат сериозно да повлияят на връзката.
Ако вашият партньор не иска да има деца, а вие сте готови за родител, вие сте изправени пред дилема, която трябва да разрешите заедно. Ето няколко съвета, за да превърнете този процес в здравословен и уважителен.

Защо моят партньор не иска да има деца?
Има няколко причини човек да не иска да има деца или да ги иска и след това да промени мнението си. Те могат да варират от страха децата им да наследят болест до икономически причини.
Тук влияят и някои лични фактори. Например някои хора може да не притежават родителски инстинкт или да смятат, че ще изпитат трудности в образованието и възпитанието на детето си.

Следователно, когато този въпрос възникне в една връзка, винаги е важно да се подходи към него с честност и уважение. Решението дали да имаш деца или не трябва да бъде истинско и взаимно. По този начин двойката не страда и всички потенциални деца, които може да има в бъдеще, също няма да изпитат никакви трудности.

Какво да направите, ако вашият партньор не иска да има деца?
Това може да бъде проблем, който се оказва повратна точка във всяка връзка. Това дори може да причини раздяла. Поради тази причина целта винаги трябва да бъде да се намери златната среда, която и двете страни да приемат.

Решете проблема възможно най-скоро
Това не е ситуация, която ще се реши сама. Дискомфортът и напрежението е по-вероятно да се увеличат, ако проблемът стане проблематичен и се окаже слонът в стъкларския магазин. За вашето благосъстояние и това на партньора ви най-важното е да говорите внимателно с честност и уважение.

В допълнение към разрешаването на напрежението във връзката ви, ще помогне и на двама ви да постигнете здравословно съжителство в дългосрочен план. Освен това, ако окончателното решение е да прекратите връзката по взаимно съгласие, без вината да бъде прикрепена към нито един от вас, и двамата ще намерите това далеч по-поносимо.

Прегледайте собствените си идеи, желания и стремежи
Първата стъпка в съобщаването на желанието ви да имате деца трябва да се основава на задълбочено отражение на личните ви мотиви. Решението да имаш дете никога не трябва да бъде импулсивно. Освен това винаги е необходимо да правите оценка на ресурсите, с които разполагате за неговото възпитание - пари, време, психично здраве и т.н.

Трябва също да помислите как ще се справите с решението партньорът, който не иска да има деца. Ако решите да се откажете от желанието си да ставате родител заради него, трябва да помислите дали всъщност може да продължите да бъдете заедно с партньора си, без да се сърдите на него. Помислете също дали има друг житейски път, който може да следвате, който не включва раждането на деца. И накрая, запитайте се защо на първо място наистина почувствахте необходимостта да имате деца. Трябва да разберете как искате в крайна сметка да изглежда вашето дългосрочно бъдеще.

Не насилвайте решението
Всяко успешно разрешаване на конфликти зависи от предпоставката, че никой в крайна сметка няма чувството, че неговите права са нарушени. При този сценарий не е нужно да се отказвате от желанието си да имате деца; нито вашият партньор трябва да се съгласи да ги има.
Трябва да избягвате създаването на фалшиви очаквания, неясноти или удължаването на проблема, ако решението на половинката ви е окончателно.

Ако след разговора стане ясно, че вашите желания са несъвместими, може би е време да помислите дали не е най-добре да тръгнете по отделните пътища.

В крайна сметка, винаги има основен фактор за разрешаването на конфликти от такова естество. Може би най-важният фактор от всички е добрата комуникация. Двойките, които общуват открито, избягват много разногласия. Освен това те имат основа на разбиране и честност, която улеснява разрешаването на всякакви конфликти и аргументи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X