Напишете дума/думи за търсене

Диско визията се завръща триумфално в модата (галерия)

Седмицата на модата в Милано стартира с първото си шоу на живо, а именно това на Fendi. Дизайнерът Ким Джоунс, който представи четвъртата си колекция за италианската модна къща, ни върна във времената на диското и "Студио 54". Моделите представиха умопомрачителни кожени палта, блестящи рокли с ресни и други характерни силуети от 70 -те години. С други думи, време е за купон.

Дългогодишните сътрудници на марката Питър Филипс и Гуидо Палау бяха запитани как бихте облекли момиче, за да го накарат да се почувства на върха. Отговорът беше прост: със силен диско блясък.

Публиката се наслади на елегантен взрив от модели с кафтани, свободно падащи копринени рокли, широки панталони, костюми с панталони, кожени палта и къси поли, съчетани с ботуши до коленете. Под звуците на музиката на Даяна Рос и "Шик", моделите демонстрираха визия, напомняща за някогашните икони Грейс Джоунс, Джери Хол, Бианка Джагър.

"Нашата жена е решила да поразпусне малко - тя излиза, облича се. Затворени от толкова дълго време, че мисля, че всички имаме нужда точно от това в момента", казва дизайнерът Ким Джоунс.

Кото цветова палитра той предлага бяло, сиво, розово, синьо и златисто, но в колекцията ме пролет-лято 2022 присъстват също така кафявото и черното, що се отнася до вечерните облекла. 

снимки: Reuters

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X