Напишете дума/думи за търсене

Криви зъби и наднормено тегло - какво е красиво по света?

Стереотипите за красота са тотално различни. За едни наднорменото тегло и притегателна сила за ухажване, за други големи уши, за трети малките стъпала.

Какво е секси в отделните страни по света?

Кривите зъби са на почит в Япония

В западните общества се почитат правите и бели зъби, но на изток перфектната усмивка изисква няколко стърчащи зъба извън редицата. Японците вярват, че хора, които имат такива зъби, са по-симпатични.

Белязването в Нова Гвинея означава красота

Жителите на тази африканска държава декорират телата си с различни артистични белези. Те се правят от мъжете на специална церемония, на която жените получават тези „татуировки“, които се считат за индикация на величествена красота.

Сърцевидно лице е обожествявано в Южна Корея

Пластичната хирургия в тази източна страна не само че е на всеки ъгъл, но и се счита за по-нормално от това да пиеш кафе. В по-големите градове на Южна Корея рекламните билбордове, приканващи да легнеш под ножа, са изобилие.

Сърцевидното лице е един от ключовите елементи, за да може девойката да се нарече красива. Това е една от най-болезнените и сложни операции, през възстановителния период на които пациентът се храни само и единствено със сламка.

Наднорменото тегло в Мавритания е висша мода

Мавританките нямат никакъв шанс да залепят мъжки поглед, ако нямат повече сланинка около корема си. За да са сигурни, че дъщерите им ще достигнат до желаните обеми и размери, родителите им ги пращат в специални „ферми“, където на ден получават по 16 хиляди калории, при положение, че нормата е 1,500. Заради тази традиция доста от момичетата развиват стомашни проблеми.

„Дрехите“ за лицето са последен писък на хубостта в Иран

Иран е столицата на операциите на носа. Въпреки високата цена на процедурата мъжете и жените са готови да платят маса пари само и само да имат прав нос, който в тази държава е символ за красота и за определен статут в обществото. Странностите обаче не спират дотук. Модата е стигнала дотам, че дори и да не си претърпял такава операция, да лепиш по носа си медицински лепенки, използвани от пластичните хирурзи, върху носа си и така да се разхождаш по улиците. Идеята е да демонстрираш пред околните охолство и чисто нов, но всъщност стар нос.

Бледата кожа в Китай и Тайланд е царица

В много части на Азия бледата кожа е златният стандарт за красота. Ако искате да си купите крем за лице,е малко вероятно да намерите такъв, който няма избелващ елемент в себе си. В това число и в афтършейв балсамите на мъжете.

Много китайци отказват да ходят на плаж без маска за лице, което ще предотврати потъмняването на кожата.

Високото чело на африканките от племето Фула е първенец

Най-важният атрибут на жената от племето Фула е високото чело. Поради тази причина някои от представителките на това африканско племе махат части от косата си, за да поддържат илюзията, че имат такова. Подобно нещо е наблюдавано в Средновековието в Европа, когато благородните дами махали част от косата, намираща се на върха на косата.

Няма какво да бие дългия врат в Бурма

Един от регионите на източна Бурма е известен като Страната на жените жирафи. Името е насочено към нежните представителки на етноса каян, които носят медни пръстени около вратовете си. Вярва се, че колкото е по-дълъг вратът на една жена, толкова по-красива е тя. Според легендата тези пръстени предпазват жените каян от тигри.

Разпънатата уста на племето мурси са номер 1

В етиопското племе мурси момичетата разпъват устните си със специални дискове. Колкото по-голям е дискът, толкова по-висок социален статус има девойката и притежава по-висока зестра. Има две теории за тази традиция. Племето вярва, че злите духове влизат в човека през устата и по този начин дискът ще ги спре. А според друга мъжете от племето започнали така да „обезобразяват“ жените си, за да не ги взимат за роби.

Едната вежда в Таджикистан е символ на ултимативна привлекателност

В някои региони на тази бивша съветска република едната вежда е признак за безгранична хубост. Ако момичето не е толкова окосмено по природа, то рисува допълнителна растителност в горния край на носа, за да поправи тази несправедливост. Местните хора вярват, че сключените вежди означават, че притежателят им е голям късметлия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X