Напишете дума/думи за търсене

10 малко известни начина за подобряване на външния вид

Всеки иска да изглежда добре и да се чувства удобно в кожата си. Това обаче невинаги ни се удава. В интернет е пълно с видеоклипове, които съветват как да постигнем оптимално съвършения външен вид.

Предлагаме ви няколко полезни съвета, които за нула време ще ви помогнат да изглеждате като от списание.

1. Ягодова паста за лечение на порязвания от бръснач

Тези от вас, които се обезкосмяват с помощта на бръснач, са наясно с досадните порязвания от време на време. Изненадващ начин да се намали болката и подуването от тях е сместа от ягоди и заквасена сметана, която се нанася директно върху засегнатите участъци за 10-15 минути. Ягодите са известни с техните противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и забележителния им състав на минерали и витамин С.

2. Сода бикарбонат и лимон за премахване на петната от ноктите

Ноктите може да станат жълтеникави поради много причини: лак за нокти, тютюнопушене, чернодробно заболяване, лош начин на живот и гъбични инфекции. Едно от средствата за справяне с този естетически проблем е смес от лимон и сода бикарбонат. И двата продукта имат избелващи и ексфолиращи свойства.

Направете гъста паста от 1 с.л. сода, половин чаша зехтин и 1 ч.л. лимонов сок. С мека четка за зъби нанесете сместа върху ноктите, изплакнете след 5 минути. Повтаряйте процедурата на всеки 2 седмици за най-добри резултати.

Лимонът е естествен избелващ агент и се използва в много козметични продукти за избелване на кожата.

3. Активен въглен за избелване на зъбите

Нещо толкова черно, колкото активирания въглен всъщност може да помогне за избелването на зъбите. Раздробете 1 таблетка активен въглен, добавете малко вода направете паста. Нанесете върху зъбите и изплакнете след 3 минути. Не трябва да извършвате тази процедура прекалено често, тъй като въгленът може да бъде прекалено груб за зъбите. Най-добре и по-безопасно е да си купите специална паста за зъби, която съдържа въглен.

4. Черна леща за справяне с цъфтящите краища

Вместо да бързате да се срещнете с фризьорката си, помислете за използването на черни леща, която да ви помогне да се отървете от цъфтящите краища. Смелете половин чаша черна леща, 1 с.л. семена сминдух и добавете малко кисело мляко . Нанесете маската върху косата си, след час изплакнете с топла вода.

5. Аспирин като средство за отстраняване на мазоли

Мазолите може да да са болезнени и да пръскат лоша миризма. Аспиринът е добро средство за лечение и на гъбички по стъпалата, тъй като той съдържа салицилова киселина. Натрошете 4 таблетки на прах, разбъркайте с вода и лимонов сок.

Нанесете пастата върху мазолите, покрийте с кърпа и изплакнете след 20 минути. Процедурата повтаряйте два пъти седмично.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X