Напишете дума/думи за търсене

3 места, които ще ни помогнат да открием себе си

Искате ли да започнете пътя на намирането на собственото си Аз?

Всеки човек в един или друг момент се чувства малко изгубен.
Някои хора го изпитват, усещайки се, че са били на автопилот, заседнали, тревожни или отегчени и живеят живот, лишен от смисъл.

Може би сте дали толкова много на другите, че сега се чувствате като че сте се изгубили по пътя.
Кой си ти в най-дълбоката си сърцевина?

Много хора се кълнат, че пътуването е разковничето да се намериш, когато се чувстваш изгубен. Те планират екзотични приключения до Индия, Южна Америка, Африка, дори до връх Еверест.

Пътуващото приключение може да подмлади и да ви отвори към нови перспективи, но не е нужно да бягате до Бали, за да намерите себе си или да направите нещо друго драстично.

Помнете, че колкото и да сте далеч, не може да избягате от себе си.

Понякога хората намират истинската си същност след разтърсващо преживяване като сериозно заболяване, развод или някаква загуба. Дълбоката промяна в битието ви може да ви накара да помислите какво е жизненоважно за вас и да създадете основа, от която да вземате бъдещите си решения.

Няма нужда да бягате на 1000 км от дома, защото отговорите на въпросите, които ви вълнуват, най-вероятно се намират на една ръка разстояние.

Кои са най-добрите места, от които да започнете пътуването към себе си, и които не включват опаковане или използване на транспорт.

1. Близо до вода
Ние се развиваме във вода, а тялото е съставено от 75% от нея. Ние сме дълбоко биологично свързани с тази животворност.
Водата увеличава способността да се фокусираме и да се успокояваме.
Така че намерете хармония и мир, като посетите местния плаж при изгрев. Усетете магнитното дърпане на Земята, слушайте как вълните улесняват ума ви.
Ако не сте близо до море или океан, и близко поточе или бълбукащ ручей ще свършат работа. Ако и това не е опция, изтеглете малко музика с вълни или звуци на потоци. Свържете се с Майката Земя. Свържете се с оригиналното си Аз. Това ще ви помогне да започнете пътя на намирането.

2. Качете се на нещо високо
Изкачете се на хълм или с помощта на асансьор отидете на върха на висока конструкция. Вижте живота си от нов ъгъл.
Ако наистина сте високо, ще забележите цялата активност на света под краката ви, която обикновено може да би пропускате. Ще видите величието на облаците и далечния пейзаж. Ще разпознаете мястото си в света - по-голямата картина - и изведнъж ще видите картата, която ви води там, където искате да отидете.

3. Върху постелката
Може би най-доброто място да намерите себе си е като сте едно с мислите и дъха си. Ако нямате постелка за йога, може да седнете на стол или на друго място, което е удобно.
”Засадете” здраво краката си в земята. Дишайте и усещайте жизнената си сила, своята човечност. Нека мислите ви идват и си отиват, без да ги съдите. Подарете си добротата и състраданието, което давате на другите, и си позволете просто да бъдете. Това е същността на размишляващата медитация.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X