Напишете дума/думи за търсене

Защо все повече мъже не искат да имат връзки

Нарастващият брой на млади хора, които не желаят да бъдат в отношения. Макар процентът да е още сравнително малък, в последните няколко години това се превръща в тенденция.

Защо се случва това?

Поколенческа криза

Всяко социално явление има няколко формиращи фактора, които се случват наведнъж.

1. Майките поставят върху децата си твърде голяма отговорност („когато те родих, прекъснах живота си“, изисквайки по този начин „лоялност” и помощ за собственото им добруване, загърбвайки нуждите на сина си) или щедро споделят тревогата си („мама е лоша, синко, татко не я обича“, което извива ръцете на наследника да бъде съпричастен);

2. Модерните еманципирани момичета доста смело излагат своите изисквания към партньорите си: да са имотни и финансово обезпечени, да имат професионален успех, да са уверени, да водят красив начин на живот. Това неминуемо ще накара почти всеки мъж да се чуди дали ще може да задоволи всяка прищявка на любимата си.

3. Социалните постижения станаха по-достъпни, блогърите с милиони последователи са все по-млади. Сега седемгодишните деца мечтаят да станат звезди в YouTube, тийнейджърите мечтаят да започнат собствен бизнес и да живеят в Занзибар. Това допринася за допълнителния стрес на младите мъже, които на 20-годишна възраст може да се почувстват като неуспели в едва проходилия им живот.

4. Социалните мрежи са пълни с млади, успешни момичета и момчета, които поставят неоправдано висока летва на конкуренцията.

Въпросът е: как може да се справи младият мъж с това предизвикателство?

Трудно е да удовлетвори приятелката си, да й предложи светло бъдеще, защото в миналото му отношенията с майка му са били сведени до постоянни искания или безкрайно състрадание. Той няма нито сила, нито желание да влезе във връзка, ако изброените 4 фактора са на лице.

Неврозата, включително депресията и тревожните разстройства, започват да се наблюдават на все по-млада възраст (както и сърдечните заболявания) поради факта, че детството и юношеството приключва по-рано за някои мъже.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X