Напишете дума/думи за търсене

Ползите и рисковете от яденето на свинска кожа

Въпреки че свинските кори съдържат мазнини и протеини с високи биологични стойности, съществуват рискове, свързани с яденето на тази мазна храна.

За да се приготвят свинските кожи, те обикновено се пържат.
С една думи, те са много калорични.

На всеки 100 грама от тях ще консумирате 544 калории.
Съдържат обаче и добро количество протеин.

Що се отнася до микроелементите, заслужава да се отбележи, че свинските кори съдържат витамини А и В, калций, магнезий и желязо.

Възможни ползи за здравето, свързани с яденето на свински кожи

Намален риск от развитие на анемия
Анемията е патология, причинена от дефицит на желязо. Това състояние причинява хронична умора поради неефективно снабдяване с кислород на клетъчно ниво.

Подобрен мускулен тонус
Протеините в свинските кожи имат висока биологична стойност и са лесно смилаеми, които може да помогнат за подобряване на здравето на мускулите.

Възможни рискове, свързани с яденето на свински кожи
Най-големият риск е свързан с начина, по който са приготвени.
Трябва да имате предвид, че те почти винаги се пържат. Този процес причинява промяна в пространственото подреждане на мазнините, което ги кара да преминават от цис в транс конфигурация. Според изследване, публикувано в списанието Diabetes & Metabolic Syndrome , редовното консумиране на тези мазнини може да увеличи риска от развитие на хронични заболявания.

Ако обичате тази храна, но сте загрижени за рисковете, свързани с консумирането й, най-добре е да изберете по-малко агресивен метод на готвене от пърженето. По този начин ще може да се насладите на ястие с по-нисък процент на трансмастни киселини.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X