Напишете дума/думи за търсене

Как да направим перфектната панирана риба

Ако на някого „панирана риба“ му звучи като нещо просто, значи не е ял хубав "фиш енд чипс" никога. За да се панира рибата като в професионален ресторант, са необходими малко повече усилия от това просто да я овъргаляме в яйца и брашно.

Предлагаме ви оригиналната английска рецепта за панирана риба, като за целта може да използвате всякаква бяла риба. Не се препоръчва да панирате твърде мазни риби, защото стават тежки и вкусът не е особено приятен.

Панировката, която ще научите днес, е близка до тесто. Представете си, че вашата риба всъщност ще се приготви в нещо като плик, в който тя ще стане мека и ще запази ароматите си. Използването на газирана вода в сместа за тесто помага да стане по-аерирана, докато бирата добавя вкус, а куркумата й придава красив златист цвят.

Необходими продукти:

50 г обикновено брашно
50 г царевично брашно
1 ч. л. бакпулвер
щипка сол
куркума
75 мл бира
75 мл газирана вода
около 1 литър слънчогледово олио за пържене
400 г филе от риба

Начин на приготвяне:

  • Почистете рибните филета, като хванете от единия край и плъзнете ножа си под плътта до другия.
  • Комбинирайте брашното, солта, бакпулвера и куркумата, след което направете кладенче в сухите съставки.
  • Налейте газираната вода и бирата. Разбъркайте до рядко тесто без бучки.
  • Загрейте олиото до 180°С, като напълните тигана до не повече от една трета.
  • Междувременно овъргаляйте филетата в брашно и след това потопете рибата в тестото. Нанесете равномерно, повдигнете и оставете излишното да изтече.
  • Спуснете внимателно рибата в горещото масло и пържете 5-8 минути в зависимост от дебелината.
  • Извадете внимателно с помощта на голяма лъжица. Отцедете върху кухненска хартия.

Може да хапвате с пържени картофи за класически "фиш енд чипс", но задължително си направете и голяма купа със салата. Наздраве!

Как да пържим здравословно картофи

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X