Напишете дума/думи за търсене

Как да отслабнем евтино

Няма какво да се лъжем. Поддържането на добра форма не е най-евтиното занятие. Здравословните храни като цяло са скъпи – и зеленчуците, и хубавите плодове, и суперхраните. Освен това всяка диета изисква да се храним разнообразно и богато. Ето няколко съвета за това как да отслабнем с лимитиран бюджет.

Вземете зеленчуци в консерва

Някои от тях изобщо не са за пренебрегване. Само добре четете етикетите и избирайте тези, които са консервирани по най-естествения начин. Може да замените с консервирани печените чушки, гъбите, печените чушки и патладжани и т.н.

Замразените плодове и зеленчуци са ваш приятел

По същия начин като зеленчуците в консерва, огледайте се за полезни продукти, които са замразени. Те обикновено са по-евтини от пресните, а някои от тях не само не губят полезните си качества, но са и по-полезни, ако са били замразени веднъж. Със сигурност горските плодове, екзотичните плодове като манго и папая, зеленият фасул, броколите, аспержите и много други ще са по-евтини в замразения си вариант.

Купувайте месо на промоция

В големите хранителни вериги всеки ден има месо на промоция – това са месата, чийно срок на годност изтича обикновено на другия или на по-другия ден. За вас е чудесно, защото е добре да се храните с прясна храна. Купувайте от преоцененото месо и риба и ги гответе веднага.

Взимайте марки на големите вериги

Знаете, че големите вериги за хранителни стоки имат свои марки хранителни продукти. Обикновено това са качествени и вкусни неща, но са на ниска цена, защото съответната хранителна верига ги е поръчала на подизпълнител в голямо количество, не е плащала за скъпи опаковки, също и за реклами.

Спортувайте без пари

Нямате нужда от карта за фитнес или друг спорт, за да спортувате. Може да го правите вкъщи или в природата с помощта на десетките приложения за спорт, които се предлагат за вашия смартфон и компютър. Също така има телевизионни програми за фитнес – използвайте ги. И като още един вариант: има напълно безплатни спортове като джогинга.

Избирайте умно храната

Зависи каква диета сте избрали, но в рамките на всеки един режим може да подбирате храната си така, че да бъде с бюджетни продукти. Не забравяйте, че бобът, лещата, яйцата, изварата, маслините са страхотни и много препоръчвани като здравословен избор, а с тях може да съставите доста прилично и богато меню, така че и да свалите някой и друг килограм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X