Напишете дума/думи за търсене

Eтерични масла за ускоряване на растежа на косата

За да насърчите растежа на косата, трябва да поддържате балансирана диета и да имате добри навици като начин на живот. Но освен това може да прибегнете до прилагането на етерични масла под формата на изплакване или като маска.

Важни бележки
• Консултирайте се с вашия дерматолог, преди да нанесете масло върху косата си, ако имате чувствителна кожа или някакво друго хронично състояние на скалпа
• Тествайте за алергии, като поставите малка капка етерично масло върху предмишницата

Кокосово масло
Кокосовото масло, съставено от триглицериди със средна верига, може да помогне за ускоряване на растежа на косата. Тези вещества могат да проникнат в клетъчната мембрана на косата и да я подхранват дълбоко.
Нанесете малко кокосово масло върху целия скалп, докато леко го масажирате за няколко минути. Може също така да го използвате като основна съставка за маска за коса например заедно с авокадо.

Зехтин
Това масло може дълбоко да подхрани скалпа ви и да остави косата ви мека и блестяща.
В идеалния случай го нанесете директно върху скалпа и краищата на косата за най-добри резултати. Смесете го с масло от розмарин за по-добър ефект.

Рициново масло
То е добре известно със своите хидратиращи свойства, а също и с ускоряване на растежа на косата и миглите.

Нанесете го върху скалпа, докато го масажирате внимателно в продължение на няколко минути. Повтаряйте процедурата всеки път, когато измивате косата си, за да я подхранвате и хидратирате често

Масло от жожоба
За разлика от други етерични масла, маслото от жожоба не прониква в косата. Вместо това покрива и запечатва космения фоликул, като по този начин предотвратява късането и косопада.
Нанесете го директно върху косата и скалпа, но след това го изплакнете, за да избегнете омазняване. Друга възможност е да добавите ? масло от жожоба към шампоана си.

Масло от розмарин

Това растение има вътрешни и външни лечебни свойства и може да стимулира кръвообращението в скалпа.
Нанесете го директно върху косата и кожата на главата. За да засилите ефекта му, смесете и загрейте супена лъжица масло от розмарин и супена лъжица зехтин и малко сушени листа от розмарин. Нанесете го върху цялата коса и оставете за 30 минути. След това изплакнете.

Масло от авокадо

Отличава се с високото си съдържание на мастни киселини и витамини. Авокадото съдържа витамини А, В6 и Е и тези вещества могат да подхранват косата. Освен това е богато на антиоксиданти, които могат да увеличат притока на кръв към космените фоликули, като по този начин насърчават растежа на косата.
Загрейте една супена лъжица масло от авокадо със супена лъжица зехтин. След това го нанесете, докато внимателно масажирате целия скалп. Накрая увийте косата с кърпа и оставете за 20 минути, изплакнете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X