Напишете дума/думи за търсене

2 огромни признака, според които бракът ви е тръгнал към развод

Бракът не е лесна работа, затова може да е наистина трудно да се прецени дали той върви към развод.

Не и изключено да се окажете уплашени след всяко несъгласие или спор, постоянно повтаряйки си, че най-вероятно вие и партньорът ви ще станете част от статистиката, която твърди, че половината официални връзки приключват безславно в бракоразводните зали. Преди да започнете да скубете коса, имайте предвид, че има два основни признака, които показват, че бракът може да поел към края си.

През 2015 г. психологът Джон Готман, основател на Готманския институт, сподели своите открития в интервю.
Той увери семейните двойки, че не бива да се притесняват прекалено много, освен ако и двамата не правят тези две неща...

1. Зациклянето в негативизъм може да доведе до големи проблеми за семейните двойки
„Ранният развод се случва на партньори, които попадат в негативен цикъл и не са в състояние да поправят връзката“, обяснява Готман. "За тези двойки влизането в негативизъм е като стъпване в блато с подвижен пясък. Лесно е да се влезе, но е трудно да се излезе. Техните „ремонтни” процеси [техниките, които те използват за „пудрене” след конфликт] се провалят. Това води до ранен развод. Това е като модела на хлебарката. Има бързо влошаване на интимността и приятелството там, където партньорите стават противник един на друг вместо приятели един на друг. "
След като започнете да свързвате съпруга си с повече негативни чувства, отколкото положителни, тогава трябва да започнете да се притеснявате. Вашият съпруг трябва да бъде ваш партньор, любовник и приятел - негативността може необратимо да скъса тези връзки.
Готман казва, че бракът от такъв модел никога няма да продължи дълго. Обикновено ще завърши с ранен развод, само няколко години след като двойката се ожени.

2. Ако никога не разрешавате разногласията си и винаги се съгласявате, разводът е много вероятен
Може би си мислите, че добрият начин за уреждане на спор е да се съгласите да не се съгласите, но Готман казва, че макар това да изглежда добронамерено, всъщност е много вредно. Той също така обяснява, че за разлика от първия модел, този може да продължи години и в крайна сметка да доведе до изтощителен и дълготраен развод.
Той заявява: "При двойки, които се развеждат по-късно, това идва от оттеглянето им от конфликтите. Те могат да останат заедно по-дълго, но след като достигнат средната си възраст, те започват осъзнаването, че животът им е много празен. Те са нещо подобно на онези двойки, които вечерят, без да проронят дума помежду си. Това се нарича враждебно откъснати двойки.”

В тези случаи бракът обикновено продължава около 16 години след сватбата.
Съветът на Готман е кристално ясен: не бъдете пасивни. Говорете помежду си, докато стигнете до добро разрешение на конфликтите. Правейки това, няма да ви се налага да преглеждате отново и отново брака си и ще направите брачната си връзка още по-силна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X