Напишете дума/думи за търсене

Какво искат жените за гърдите си

С навлизането в нов етап от живота си, все повече жени на възраст над 40 години избират да увеличат гърдите си. Пластичният хирург д-р Ризал Джохан казва: „При нас идват както млади жени, които все още не са имали деца, така и такива, които вече са родили децата си. Но тези две възрастови групи често имат различни причини да искат операцията."

Какво искат жените

Д-р Джохан казва, че по-младите жени, на възраст от 20 до 23 години, по-често имат по-тежка хипоплазия (недоразвитост) на гърдата. С други думи, те обикновено имат много малки гърди и искат да поправят тази несправедливост. Докторът признава, че малък процент жени идват при него с вродени заболявания на гърдите.

При по-възрастните жени д-р Джохан вижда типичните притеснения относно свързаните с възрастта промени във външния вид на гърдите. Стареенето причинява загуба на обем и тъканта на гърдата започва да провисва. Това обикновено е свързано със следродилна дефлация на гръдната тъкан след бременност и кърмене, но също така може да бъде причинено от гравитацията с течение на времето.

Докторът казва, че макар че няма нищо лошо в това да си поставите гръдни импланти, преди да имате деца, кърменето може да се превърне в проблем. Повечето жени могат да кърмят след имплантиране, но в зависимост от редица фактори някои от тях не могат да кърмят пълноценно след операцията.

Гръдни импланти за над 40-годишни

„Много жени над 40 години се притесняват дали поставянето на гръдни импланти може да попречи на мамографията“, споделя д -р Джохан. „По отношение на мамографиите с течение на времето увеличаването на гърдите е безопасно“, казва той и добавя, че обичайно пластичните хирурзи поставят имплантите под мускула.

Ако сте в тази възрастовата група и обмисляте гръдни импланти, уведомете вашия мамограф, че имате импланти, преди да ви прегледа. Той ще използва специални техники, когато прави снимки на гърдите ви, така че имплантите да не пречат на способността на рентгенолога да открие проблемите, ако има такива.

Понякога жените се страхуват, че работата на апарата за мамография може да разкъса или измести имплантите им, създавайки нужда от коригираща операция. Но д-р Джохан казва, че това няма как да се случи.

Имплантите обаче обикновено имат срок на годност. Специалистът разкрива, че вероятността да трябва да се подменят след 10 години е по-малка от 10%. Той казва, че ако забележите някакви промени по време на самостоятелен преглед на гърдата, трябва да се консултирате с вашия лекар.

„С остаряването на един имплант външната обвивка може да загуби здравина и да изтече“, казва д -р Джохан. "Когато целостта на външната обвивка се влоши, имплантът се счупва по -лесно."

Например, ако една жена е получила имплантите си преди 25 години и сега отива на мамография, вероятността от разкъсване се увеличава. Освен всичко материалът за импланти преди 25 години не е бил толкова здрав като този, който биха ви сложили днес.

Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X