Напишете дума/думи за търсене

7 трудно доловими симптома на депресия при мъжете

Мъжете не обичат да признават неща.
Но понякога отричането им може да има изключително сериозни последици, особено когато става дума за депресия.
Депресията може да бъде сериозно болезнено разстройство както за мъже, така и за жени, но господата често имат много повече трудности да признаят, че са депресирани.

Симптомите на депресия при мъжете включват интернализиране на това как се чувстват. Те го отричат, така че депресията остава нелекувана и в крайна сметка се проявява по различни начини.

Ако подозирате, че мъж в живота ви може да страда в мълчание, ето седем признака на депресия, които показват, че той може да се нуждае от подкрепа и помощ. Не му позволявайте да страда сам.

1. Те имат необясними болки

Физическият дискомфорт може да бъде един от най-големите признаци на депресия при мъжете. Може да се прояви като главоболие, стомашни болки, болезненост в гърба или ставите - може да приеме много различни форми.

2. Те се чувстват неутрални към всичко
Колко често вашият мъж казва: „Не ме интересува“?

Трудно ли му е да се развълнува от нещо?
Когато мъжете са депресирани, понякога им е много трудно да се изразят за нещо в живота си и този вид екстремна апатия върви ръка за ръка с депресията.

3. Престават да правят нещата, които обичат
Когато мъжете са депресирани, това заглушава всичките им емоции, особено чувствата на щастие или радост. Ето защо депресираните момчета често се отдръпват от дейности, които са обичали.

4. Те се ядосват
Депресията е объркваща за мъжете. Те са тъжни и не знаят защо. Те изпитват болка и не знаят защо. И повечето господа нямат социалните структури или приятелства, които им дават изход и възможност да говорят за чувствата си на болка и объркване.
И така, какво правят? Те се ядосват. Те стават бурни и агресивни. Те са като лъв с трън в лапата - наранени, уплашени и не знаят какво да правят.
Единственият отговор, който изглежда има смисъл, е яростта.

5. Не могат да се представят сексуално
Това може да бъде труден симптом за обсъждане с мъжете, защото не искат да трупат сексуални смущения в допълнение към чувствата си на депресия. Но отбелязаното намаляване на сексуалното желание и представяне може да бъде голям знак, че вашият мъж изпитва депресия.

6. Те спят непрекъснато
Прекомерният сън е форма на самолечение при депресия. Когато само осъзнаването причинява на някого толкова много болка, той се опитва да намери някакво извинение да изпадне в дълбок сън.

7. Те са крайно негативни
Депресията изкривява начина, по който гледате на света. Един от начините, по които мъжете преработват депресията е, че тя може да ги изпълни с всеобхватно чувство за песимизъм. Всичко е най-лошото, всички сме обречени, защо изобщо да се опитваме, защото така или иначе нищо няма да се получи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X