Напишете дума/думи за търсене

Как да се отървем от главоболието с тези упражнения

Най-често главоболието не принадлежи към признаците на сериозни или животозастрашаващи заболявания, но могат да причинят доволен дискомфорт и значително да намалят качеството на живот. Има няколко прости начина за намаляване, а понякога и напълно премахване на силна болка в областта на главата.

Остеопатът Владимир Животов препоръчва техника, която ще помогне за облекчаване на пристъпите на главоболие, без да се приемат лекарства.
Изпълнявайки тези упражнения, бързо ще възстановите силата си, ще увеличите притока на кръв към скалпа и функцията на кръвоносните канали, ще подобрите състоянието на косата.

Често главоболие

При постоянни пристъпи на мигрена или главоболие трябва да се подложите на задълбочен медицински преглед, това ще помогне да откриете аневризмите или туморите в черепната кухина навреме. Ако няма сериозни отклонения, тогава най-често синдромът на болката е свързан с наранявания на главата или сериозни синини, които се получават в детска възраст.

Такива наранявания могат да се проявят като последици след много десетилетия и да провокират високо или ниско кръвно налягане, да свият кръвоносните канали, причиняват стягане в шийната област на гръбначния стълб и различни разстройства. По-голямата част от мигрените се срещат при хора, водещи заседнал начин на живот. Те се усилват от напрежението в мускулите на шията, което постоянно се среща при хора със „заседнала“ работа и чести стресови ситуации.

Как да се отървете от пристъпите на главоболие?

За да премахнете напълно главоболието, трябва да разберете първопричината му и да излекувате основното заболяване, което го провокира. Но това не означава, че трябва да се тъпчете с шепа аналгетици. Всеки човек може самостоятелно да премахне или поне значително да намали синдрома на болката.

Не се нуждаете от никакви адаптации, само по време на изпълнение на предписаните от Животов упражнения, се опитайте да не се разсейвате.

1. С палци и показалеци или с цялата повърхност на дланите хванете здраво мускулите на шията и се „разхождайте” по тях с прищипващи движения.

2. Сами или като помолите някого, стиснете мускулите на раменете с бързи темпове, първо от едната страна, след това преминете към другата. Правете го енергично, в еднакъв ритъм. Това помага за подобряване на кръвообращението в трапецовидните мускули и тъкани на шията и облекчаване на напрежението.

3. С длани хванете косата си по-близо до повърхността на кожата и стиснете юмруци, за да усетите напрежение и малко болезненост. Направете това няколко пъти и продължете през всички останали участъци на косата. Стягайки кожата, ще опънете скалпа, което ще увеличи притока на кръв към главата, ще подобри доставката на прясна кръв в мозъка и тъканите на лицето.
Освен това космените фоликули ще получат повече артериална кръв, което ще им осигури кислород и хранителни вещества и ще имат благоприятен ефект върху здравето им. Може да използвате този метод не само за премахване на пристъпи на болка, но и като редовна храна за бързия растеж и подхранване на косата.

4. Извършвайте натискащи движения едновременно с всички пръсти, като започнете от задната част на главата и се придвижете надолу към основата на врата. С тези действия леко разтягате мускулите на врата, активирате кръвоснабдяването и облекчавате застоя на кръвта в черепа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X