Напишете дума/думи за търсене

Защо мързеливите хора са по-умни от всички останали

Мързеливи ли сте? Тогава имаме страхотни новини за вас - вие сте умни. Не просто ординарно умни, а по-умни от хората, които не са мързеливи.

Изследователи от Университета на крайбрежието на Персийския залив във Флорида използвали писмен тест, за да докажат своята теория.

Те разделили анкетираните на хора, които ценят мисленето и активно търсят ситуации, провокиращи мисълта, и тези, които предпочитат да направят всичко друго, но не и да мислят.
След това ги снабдили с монитори за активност. След период от 7 дни резултатите били на налице. „Мислителите“ били значително по-малко активни през седмицата от по-малко замислените си съотборници.

Какво мислят учените за това?
Тяхната обосновка е, че по-умните хора също са по-мързеливи, защото имат по-дълъг обхват на внимание.
Не е нужно те винаги да са в движение, за да стигат до някакво решение. С други думи, те могат да седят на дивана с часове, като четат, дремят и мислят.
Въпреки че това проучване е чудесно за целите да го наврете в лицето на вашите по-активни приятели, когато се опитват да ви засрамят заради залепените ви задни части на любимото ви кресло. Донякъде имат право – не забравяйте, че да живеете строго заседнал живот е изключително лошо за вас.


Изследователите, провеждащи това проучване, също установили, че през уикендите процентът на активност както за мързеливите, така и за умните е равен. Те не знаят защо това е така, но най-вероятно се дължи на това, че не работим през уикендите и интелигентните хора вероятно се движат малко повече. Тъй като почивните дни са предназначени само за разпускане, суперактивните индивиди вероятно си позволяват да се движат малко по-малко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X