Напишете дума/думи за търсене

4 седмици, които ще променят живота ви

Мнозина дори не се опитват да променят нещо в житието си, нищо че са тотално недоволни от личните си взаимоотношения, работа, финансово състояние или местоживеене. Те се носят по течението с години, примиряват се и потъват в униние, безнадеждна меланхолия и разочарование. Но всички сме наясно, че животът е един и трябва да се живее на пълни обороти.

Опитайте се да прекарате само 4 седмици, „работейки” над себе си, и след месец животът ви ще искри с нови цветове.
За всяка седмица има три стъпки, които трябва да се следват през целия месец.

Първа седмица - прочистете тялото и ума си


1. Лека храна
За да се подтикнете към промяна, имате нужда от енергия, която сега се изразходва за лоши навици - мазни и сладки храни, пушене и алкохол.
В продължение на четири седмици се откажете от алкохол, тестени произведения, сода, храни от веригите за бързо хранене, и тези продукти, които лекарите и вие самите смятате за неблагоприятни за вашето здраве. Намалете порциите, не яжте преди лягане.

2. Събуждайте се рано
Ранното ставане енергизира тялото за целия ден. Имате време за себе си, за духовна практика или физически упражнения. Лягайте преди полунощ и си представете, че на сутринта ви очаква радостно събитие. Човек е така изграден, че съзнанието му въздейства върху тялото, а тялото - върху съзнанието. Ако животът е щастлив, тогава лесно се събуждате рано сутрин, с положително усещане за новия ден. Опитайте се да се събуждате рано за един месец.

3. Физическа активност
Човешкото здраве и активност е необходимо условие за духовен растеж. Не давайте воля на баналния мързел. Тичайте по стълбите, в парка, посещавайте спортни зали, ходете на танци, не забравяйте за дългите разходки...


Седмица втора - почистете пространството, бизнеса и околната си среда

1. Освободете пространство
Време е да се отървете от всичко, което черпи енергия от вас. Първото са стари дрехи и обувки, които не сте носили дълго време. Освободете се от тях! Направете място за настъпването на нов, по-добър живот. Премахнете от него всички предмети, които са свързани с лоши спомени.

2. Прегледайте всички планове и задължения
Колко пъти вече сте планирали да посетите роднина или сте си дали твърдо обещание да се запишете на курс по фотография? Колко пъти сте си обещавали да изпълните всички точки от новогодишния списък за следващата година? Или започнете да ги отмятате спешно едно по едно, или се откажете от тях веднъж завинаги. Не носете тежестта на отговорността за неизпълнени планове. Те ще продължат да ви изпълват с вина и негодувание.

3. Почистете около себе си
Дошло е времето да спрете да общувате с онези, които не носят радост. Тези, които критикуват, подиграват се, тровят, винаги хленчат и са постоянно недоволни. След общуването с такива хора се чувствате болни и съкрушени, нещастни и депресирани. Затова освободете се от такива контакти, нямате нужда от енергийни вампири. Има изключение от това правило, разбира се - родители и деца. Определено трябва да поддържате контакт с тях. Дори и да е много трудно.

Седмица 3 - Правете планове

1. Планирайте и изпълнете
Направете списък, който бихте искали да следвате. Нека се състои от такива неща, които може да правите в момента. Нека този план включва не само работа и ежедневни дела, покупки и плащания за битови услуги. Планирайте приятни неща - почивка с приятели, посещение при козметик... Всичко, което искате и наистина правите, и добавете конкретна дата и час.

2. Списък на фантазиите
Направете списък на това, което наистина искате, но просто е (почти) невъзможно да го получите. Той може да включва околосветско пътешествие, ако е нереалистично за вас, или да се изкачите на Чомолунгма, ако вече сте над 70 години. Направете най-невероятните планове и се насладете на фантазиите си. И кой знае - може би някога ще се сбъднат?

3. Направете план за утре
Напишете списък със задачи за следващия ден вечерта. Голям, малък, приблизителен, подробен. Нека е пред очите ви, така вашата производителност ще се увеличи. Това е доказано на практика.

Четвърта седмица - Опитайте нови неща

1. Започнете с малките
Поставете си цел да правите нещо различно всеки ден. Изберете нови маршрути, през които да стигате до офиса, пазарувайте от непознати магазини или кафенета. Участвайки в ежедневните дейности, всеки път се питайте какво може да правите не както обикновено, но малко по-интересно, експериментирайте. Отдалечавате се от скучната рутина.

2. Излезте от познатата зона
Правете това, което наистина искате, но никога не сте имали смелостта да го направите. Прекрачете страховете си - поискайте повишаване на заплатата или скочете с парашут, празнувайте в непозната кампания.

3. А сега - почивка
Отпуснете се сами, съвсем сами, далеч от дома и без интернет. И тогава честно си признайте как е минало. Какво се промени през този месец, какво ново научихте за себе си? И какво искате да направите по-нататък - да продължите или да се върнете в уютната матрица.
От вас зависи да решите дали да продължите напред и да почувствате нова енергия, хармония със света и със себе си, за да видите пътеката към новия живот, която постепенно ще се превърне в широк път.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X