Напишете дума/думи за търсене

4-те типа хора, които са склонни да преяждат

Всички имаме своите пороци. Но в свят, изпълнен с кулинарни блогове, смело може да заявим, че любовта към храната ни свързва.
Но твърде много от нея може да бъде лошо за вас. Психолозите са установили, че има четири типа хора, които са по-склонни да преяждат.
Според едно швейцарско проучване някои черти на личността влияят върху това дали сме по-податливи на вкусни лакомства като пица и шоколад.

Чудите се дали сте сред тези групи хора?
Кои са четирите типа индивиди, които са особено засегнати?


1. Чувствителни хора
Има причина, поради която романтичните комедии са склонни да включват в сценария клишето сладолед, когато главната им героиня преживява раздяла. Проучването установява, че емоционалното хранене определено е нещо, с което чувствителните хора са по-склонни да се занимават.

2. Екстроверти
Може да предположите, че интровертите ще ядат много, но техният екстровертен колега е номиниран за наградата „най -вероятно да преяде“.
Защо? Защото е склонен да яде повече навън, което води до по-големи порции.

3. Невротични хора
Това проучване установява, че хората, които са невротични, също стават жертва на емоционално хранене поради тяхната нестабилност. По-вероятно е да се отдадат на сладки и солени храни.

4. Угодни хора
Друго проучване установява, че тези, които живеят, за да задоволяват другите, са склонни да ядат повече в компания, за да накарат околните да се чувстват комфортно.

И ако сте тип човек, който мрази конфликта, тогава е по-вероятно да го натрупате в чинията си.
Говорим за вас, Везни, знаем, че мразите конфронтацията, но е по-добре да ни кажете кога сте разстроени, за да спрем да гадаем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X