Напишете дума/думи за търсене

Този сок ще рестартира организма

Ако чувствате тежест, искате да разтоварите тялото малко или просто да го наситите с необходимите витамини и минерали, тогава тази рецепта е за вас. Сокът съдържа само натурални съставки и е без глутен, без млечни продукти и е подходящ за вегани.

Необходими продукти:

2 големи връзки пресен кориандър
2,5-сантиметров резен пресен джинджифил
4 обелени лимона
2 големи краставици
1 ябълка

Изцедете всички съставки в посочения ред. Изсипете в чаша и се насладете на вкуса и здравето, който той носи.

Какви са ползите на съставките на този сок за детокс?

Кориандърът премахва тежки метали от тялото, подобрява мозъчната дейност. Зеленолистните зеленчуци имат антихелминтно действие, почистват червата от вредни бактерии и лекуват стомашни язви и гастрити. Кориандърът облекчава състоянието на стомаха при преяждане и помага за усвояването на мазни храни, а също така спомага за по-лесното усвояване на нишестените храни и кореноплодните зеленчуци.

Лимонът е богат на витамин С, подобрява храносмилането и функцията на черния дроб. Той съдържа много минерални соли и лимонена киселина, така че употребата му е много полезна и важна за организма. Плодът се препоръчва за подобряване на защитните механизми на организма, лечение на възпалителни заболявания и предотвратяване на атеросклероза.

Джинджифилът притежава противовъзпалителни свойства, укрепва стомаха и повишава имунитета. Той стимулира секрецията на стомашния сок, като по този начин помага да се справят с лошо храносмилане, оригване. Предотвратява язва на стомаха. Засилва мозъчното кръвообращение, повишава активността на щитовидната жлеза за производството на хормони.

Краставицата е богата на антиоксиданти и хранителни вещества, тя поддържа храносмилателния тракт и хидратира, като попълва водния дефицит. Този зеленчук премахва токсините от тялото. Помага да се отървете от киселини. Съдържа секоизоларицирезинол, ларизирезинол и пинорезинол. Доказано е, че тези три съединения намаляват риска от някои видове рак, включително рак на яйчниците, гърдата, простатата и матката.

Зелената ябълка улеснява храносмилането, засилва работата на черния дроб и е естествен детоксикатор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X