Напишете дума/думи за търсене

5 мощни аюрведични билки стопяват корема

Отслабването не е лесно за никого, а отслабването в областта на корема е още по-трудно. Техника или лечение за отслабване, които работят за някой друг, може да не работят за вас. Всеки човек има различен начин на живот, тип тяло, медицинско състояние и генетика, и всички те играят важна роля в способността ни да постигаме и поддържаме добра форма.

Според аюрведа има един прост и ефективен метод, който може да помогне на всеки да отслабва въпреки начина си на живот, здравословното състояние, пола, възрастта и нивото на издръжливост.

Аюрведа обещава не само да ви накара да загубите упоритите коремни мазнини, но и да ви държи далеч от някои заболявания, свързани с начина на живот. Излишната мазнина в корема е свързана с много сериозни здравословни състояния, включително инсулт, сърдечни заболявания, затлъстяване, диабет и дори някои видове рак. Ето списък с пет мощни аюрведични съставки, които могат да ви помогнат да отслабнете:

Гугул

Гугул е начело в списъка на аюрведичните лекарства за отслабване. Той се произвежда от сока от дървото Commiphora Mukul и съдържа растителен стерол, гугулстерон, който насърчава загубата на тегло. Гугул също съдържа вещества, които понижават триглицеридите и холестерола.

Гарциния Камбоджа

Гарциния Камбоджа е тропически плод, който работи чудесно като добавка за отслабване. Плодовете блокират способността на организма да натрупва мазнини. Хидрокси-лимонената киселина, която е основната съставка в плодовете, засилва метаболизма и намалява апетита. Плодът се нарича още малабарски тамаринд и е известно, че помага за намаляване на стреса, като поддържа стабилна кръвната захар и нивата на холестерола под контрол.

Трифала

Трифала е смес от три сушени плода - харитаки, амла и бибхитаки. От векове се използва за лечение на редица заболявания. Смята се, че тази билкова смес насърчава отслабването, като изхвърля токсините и подобрява храносмилането. Казва се също, че трифала може да помогне за подобряване на цялостното здраве. Сместа се консумира с чаша гореща вода два пъти на ден - половин час преди закуска и два часа след вечеря.

Далчини

Известен също като канела, далчини има многобройни лечебни свойства, които засилват метаболизма и помагат за ефективно отслабване. Можете да консумирате чаша чай с далчини веднага след ставане сутрин, за да получите оптимални резултати.

Пунарнава

Пунарнава, научно известен като BoerhaviaDiffusa, е едно от най-ефективните аюрведични лекарства, използвани за отслабване. Растението има диуретични свойства, което поддържа пикочния мехур и бъбреците здрави. Известно е също, че решава проблема със задържането на вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X