Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които потискат апетита

За да нормализират теглото, някои хора практикуват периодично гладуване. Но мнозина казват, че понякога е трудно да се контролираш. Всъщност чувството за глад не е постоянно, а е вълнообразно. Ако чувствате, че сте гладни, може да изчакате малко, докато това усещане премине, или може да консумирате храни и напитки, които потискат глада.

1. Вода

Вероятно сте чували повече от веднъж, че е по-добре денят да започне с чаша вода. Първо, това помага за предотвратяване на дехидратацията и второ, намалява апетита. Също така е полезно да пиете чаша вода преди всяко хранене. Ако трябва да успокоите коремни спазми, по-добре е да пиете минерална вода.

2. Канела

Тази подправка не само потиска глада, но също така спомага за прочистването на стомаха, понижава кръвната захар и ускорява процеса на отслабване. Това са само част от ползите за здравето на канелата. Добавете малко канела към вашия чай или кафе и получавате огромни ползи за здравето.

3. Зелен чай

Тази напитка съдържа тонове полезни антиоксиданти и полифеноли. Зеленият чай е задължителен за тези, които са на диета за отслабване, резултатите ще бъдат невероятни.

4. Чиа

Тя съдържа различни разтворими диетични фибри и омега-3 мастни киселини. Сложете няколко семена в чаша вода и след половин час течността ще стане желатинова и може да се използва за приготвяне на страхотни пудинги. Също така семената могат да се консумират сухи. Изберете метода, който най ви приляга.

5. Кафе

Антиоксидантите в кафето потискат глада. Натуралното кафе е много здравословна напитка и няма категорични причини да го откажете напълно. Освен това кофеинът в кафето ускорява метаболитните процеси, което помага за изгарянето на мазнините по-ефективно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X