Напишете дума/думи за търсене

5-те достойнства на мъдрите жени

Всяко човешко същество държи в себе си семето на мъдростта. Но някои хора слушат шума от тези уроци, докато други предпочитат да си запушат ушите за него.

Нека поставим прилагателното „мъдър“ към онези жени, които са успели да преодолеят предразсъдъците и фалшивите вярвания, които се въртят около феминизма.

Много общества се хвалят, че са предоставили на жените по-голяма роля. Всички обаче знаем, че това е процес, който все още не е завършен. Такъв, който все още има дълъг път да извърви. За съжаление, истината е, че жените по целия свят продължават да се сблъскват с реалностите на дискриминация.

„По всяко време в живота ми е имало жена, която ме е държала за ръка в сенките на реалността, която жените познават по-добре от мъжете, сенки, през които минават по-добре ориентирани.“
Габриел Гарсия Маркес

Има много добродетели, които определят мъдрите жени. Всичко е свързано със сложни черти, които се постигат единствено, когато умът и сърцето са преминали през процес на здравословна еволюция.

Ще наречем мъдри онези жени, които са успели да намерят целта си в живота, преодолявайки до голяма степен предразсъдъците и фалшивите вярвания, които се въртят около женската им природа.
Дори и с неравенствата, които съществуват в света, има много добродетели, които определят мъдрите жени и са им позволили да продължат напред, за да се овластят по този начин. Това са сложни черти, които могат да бъдат постигнати само когато умът и сърцето са преминали през процес на здравословна еволюция.

1. Солидарност сред жените
При дамите има много чувства на завист и конкуренция, които ги поставят в конфликт помежду си, но мъдрите жени осъзнават това и не позволяват да се ръководят от тези негативни усещания. За тях подобни дисквалификации и саркастична критика сред жените говорят за чувство за малоценност и несигурност.
Ето защо те са подкрепящи, ангажирани да помагат на други жени, радват се на триумфите на приятелите си.

2. Те действат по собствено убеждение
Мъдрите жени имат свои убеждения, не се оставят да бъдат „подхлъзнати” от другите, те остават твърди и постоянни в постигането на целите си. Наясно са и отговарят за поведението си.

3. Чувство за хумор
Характерна черта на мъдростта е доброто чувство за хумор. Смехът е отлично лекарство за превратностите и иронията на съществуването. Той ни помага да се справим по-добре и да приемем неизбежните житейски ситуации.
Мъдрите жени разбират, че чувството за хумор е мощен инструмент срещу страданието.

4. Те са обективни и реалистични
Дълго време жените са били възпитавани да вярват в романтична любов, което ги е накарало да търсят перфектни любови с щастлив край, който рядко съществува. Това е причинило на много жени страдания и участие в токсични отношения.
Докато мъдрите жени мислят и се чувстват по различен начин, те са се поучили от своя опит и са се възползвали от това, за да растат в живота и да се сбогуват с тези фантазии, които предизвикват само разочарование.

5. Те подхранват самочувствието си
Една от определящите черти на овластените и мъдри жени е, че те имат самоуважение. Те не се стремят да угодят на другите, нито да бъдат одобрени от околните, те винаги търсят щастието си не въз основа на естетиката, а на това, което наистина са и искат.
За да се изгради истинско самочувствие, трябва да се преодолеят много предразсъдъци и фантазии. Усилията си заслужават, защото в крайна сметка наградата е по-свободен и по-пълноценен живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X