Напишете дума/думи за търсене

9 фрази, с които е най-добре да не започвате разговор

Има няколко чудесни начина да започнете разговор. Също така има начини да го развалите. В много случаи онези, които се представят неуспешно, невинаги осъзнават своите ограничени комуникативни умения.
Има и хора, които се увличат от гняв, нетърпение или разочарование. Психолозите са категорични, че този агресивен начин за влизане в диалог е характерен за нарцистичната личност.

Разговорният нарцисизъм е видът, при който човек се фокусира единствено върху себе си и пренебрегва събеседника си.
Ако обаче искате да бъдете ефективен комуникатор и знаете как успешно да започнете дискусия, има някои съвети, които могат да ви помогнат.

1. С цялото ми уважение...
„ С цялото ми уважение, това, което казах преди малко, няма особен смисъл. Смятам, че...”. Както може да си представите, някой, който започва да говори с вас по този начин, веднага ви поставя в защитна позиция.
Тази фраза е форма на сарказъм и неприятен стил на започване на диалог.

2. Наистина не бива да ти казвам това, но...
Има много хора, които се обръщат към вас с тази начална фраза и след това разкриват някаква тайна или поверителна информация. Трябва да сте наясно, че всеки, който използва тези думи, е клюкар или нарушава нечие доверие. Не му вярвайте.

3. Няма да ти хареса това, което ще ти кажа, но...

Ако някой ви каже това, вие изпитвате тревога и след известно време също преминавате в отбрана. Това е така, защото знаете, че ще ви каже нещо „лошо“ и трябва да се подготвите.
Има много начини да критикувате някого, но това не е най-добрият. Вместо това може да използвате – „Как си? Как беше денят ти? Ако имаш време, просто исках да поговоря с теб за нещо. Наистина уважавам и разбирам твоята позиция, но мисля, че може би би било добра идея да...”

4. Искам да говоря с теб...
Това е вид откриващ гамбит, който би използвал побойникът в гимназията. Поради тази причина със сигурност е най-добре да го избягвате. Ако сте ядосани на определен човек, има много други начини да започнете темата.

5. Без да е обиждаш или нещо подобно, но мисля...
Когато някой се обърне към друг човек с фразата „без да искам да те обидя или нещо подобно“, той вече е обиден. Всъщност комуникацията е толкова фина и деликатна динамика, че думите, тонът и изразът могат да бъдат изключително болезнени оръжия.


6. Виж, моето скромно мнение е, че...
Никое мнение не е скромно. Мненията винаги са заредени със стойност и се стремят да разкрият реалността. Следователно, започването на разговор по този начин създава известна загриженост. Този тип
отваряща фраза е типичен за манипулативните личности.

7. Знам, че не е моя работа, но...
Това е друго изречение, който може да ви изпълни със страх. То поражда същото чувство: това на заплаха.

8. Не сме говорили толкова дълго, мисля, че ме избягваше
Човекът, който казва това, може да иска да включи нотка хумор в разговора си. Тази техника обаче не е нито учтива, нито подходяща за започване на диалог. Винаги е най-добре да започнете комуникация, като избягвате лични и смущаващи намеци като този.

9. Трябва да бъда честен с теб
„Здравей, как са нещата? Виж, трябва да бъда честен с теб...” Този начин на започване на диалог незабавно ще ви изпълни със загриженост. Това е така, защото знаем, че когато някой иска да покаже искреност (и ни предупреждава за това), посланието му се оказва агресивно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X