Напишете дума/думи за търсене

Как да намерите любов, след като са ви изневерили

Съвсем нормално е, че след като най-близкият ни човек предава доверието ни, ние вече не сме готови да го гласуваме на никого. Когато става въпрос за любовни отношения, тази болка ранява много надълбоко и понякога с години човек не може да се отпусне и да си позволи да е щастлив и влюбен отново.

Ако ви се е случило нещо такова, вероятно съзнавате, че това се случва всеки ден на десетки хиляди други по света. Представете си, че всеки от тях се затвори в себе си и спре да излиза на срещи, спре да търси любовта. Няма ли само след година светът да заприлича на едно много страдащо и самотно място?! Не го позволявайте. Колкото и да ви е тежко, осъзнайте на първо място, че това състояние ще отмине. Сега не ви се вярва, но болката и обидата също ще си тръгнат един ден.

Когато осъзнаете това, си дайте време и се заредете с търпение. Защото няма да стане нито бързо, нито лесно. Трябва да мине време, да изтече много вода, да позволите една по една болезнените емоции да напуснат душата ви. За да успеете в това, посветете това време на себе си. На детето си, на родителите, на приятелите. Но не и на самосъжалението. Правете неща, които ви носят радост и удоволствие и се глезете по всички възможни начини. А когато тъгата и обидата се обадят, не им затръшвайте вратата. Добре е да си оправите сметката с тях, за да продължите поотделно един ден.

Говорете за чувствата си. Дали ще е с приятел, терапевт и/или дневника си, изречете всичко, което ви тежи, толкова пъти, колкото е необходимо.

Междувременно се грижете много и за физическото си състояние. Психическото е силно свързано с него и не бива да изоставяте която и да е грижа за себе си.

Когато усетите интерес от страна на противоположния пол, не бягайте веднага. Ако човекът е свестен, може дори да му обясните в каква ситуация сте. Ако той наистина си струва, ще изчака да се "излекувате".

Не спирайте да се оглеждате за любов. Тя е навсякъде! И в начина, по който майката храни детето си в градинката, и в стотинката, която младо момче подава на баба, която проси на улицата, и в хилядите двойки, които се държат един за друг и не биха си изменили. Следващата такава двойка ще е вашата. Просто се оглеждайте!

Защо мъжете бягат от красивите жени

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X