Напишете дума/думи за търсене

Видове физическа болка, показващи емоционални проблеми

Физическата болка често показва, че преживяваме емоционални проблеми в живота си.
Тялото, ума и душата са три нива на човешкото съществуване, които са силно преплетени. Затова не е изненада, че всяка емоционална или умствена тежест се проявява директно върху организма ни.
Кои органи от какви чувства страдат?

1. Главоболие и мигрена
Заетият ум е море от тревожни мисли, които ще накарат главата ви да страда. Опитайте се да почистите и подредите мислите си чрез техника за лечебна медитация.
Също така, не се тревожете и безпокойте за всичко в графика си. Имайте предвид, че стресът също влошава способността ви да се справяте с това, което трябва да направите. Не е лесно да укротите потока от мисли, но трябва да опитате.


2. Болка във врата
Тук става дума за инат и прошка. Да си постоянно обиден на човек, който те е наранил веднъж, няма да направи нещата по-добри.
Практикувайте прошка, съсредоточете се върху добрите страни на даден човек или го премахнете от живота си, ако смятате, че връзката ви с него е токсична. И не забравяйте да помислите и върху собствените си грешки.

3. Болка в рамото
Може да сте поели твърде много отговорности на другите, с които не може да се справите. Поставете си граници, не позволявайте на никого да очаква всичко от вас.

4. Болка в горната част на гърба
Тя е причинена от чувство на самота и отхвърленост. Искате да обичате и да бъдете обичани, но има нещо, което блокира комуникацията ви с другите и което ви прави интровертни и понякога агресивни?
Опитайте се да отворите сърцето си и да установите искрени и мили отношения.

5. Болки в долната част на гърба
Проблемите с парите или безпокойството от работата могат да причинят болки в тази област на тялото. Това може да е знак, че трябва да промените и да подобрите професионалния си живот. Потърсете по-добро свободно място или поискайте увеличение на заплатата или повишение.

6. Болки в лактите и коленете
Тези части са свързани с нежеланието да променим живота си. Болката в лакътя показва скованост и липса на гъвкавост, докато болката в коляното разкрива голямо его.

И в двата случая се научете да правите компромиси и станете универсални. Адаптирането към новите условия е признак на интелигентност. Жалко е да останеш назад, докато другите се развиват.

7. Болка в ръцете
Този вид болка означава, че трябва да общувате повече. Излезте, намерете нови приятели, бъдете по-приказливи, влизайте в контакт (метафорично, но и буквално) с хората.
Да бъдеш сам просто ще те натъжи.

8. Болка в очите
Това е индикация, че може да отхвърляте реалността. Може да се справите с ежедневните проблеми, така че напълно отхвърляте света.
И все пак, ако го направите, има опасност да потънете в интровертна заблуда. Да бъдеш духовен, не означава неспособност да общуваш с външния свят. Напротив, тук черпим вдъхновение и прилагаме нашата философия.

9. Болка в таза
Тя е свързана със сексуалността и чувството за вина. Може да сте твърде разтревожени за любовния си живот или партньорството си или може да съжалявате за неща от миналото. Може също да сте били лишени от афективен сексуален живот.

10. Болка в гърлото
Ако няма разумно обяснение за болката в гърлото, като настинка или алергия, причината може да се крие зад чувството на горчивина и разочарование.
Опитайте се да бъдете по-весели и благодарни. Да живееш заедно с мрачни емоции е нещо, което може да съсипе целия ти живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X