Напишете дума/думи за търсене

Ако мъжът се обажда и пише само когато се чувства зле, направете това

Всичко е приключило. Двамата сте тръгнали по различни пътища. Минало е време и неочаквано, като гръм от ясно небе, телефонът звъни. Или получавате съобщение в месинджъра от него. От онзи, дето ви е пожелал чудесен живот без него.

Няма как да не се запитате защо се обажда, ако връзката е приключила?

Знаете, че не е нужно да вдигате телефона или да отговаряте на съобщение. Но някакъв задействащ рефлекс ви кара трескаво да посегнете към това чудо на технологията. Като сомнамбул вие отговаряте "Да!" на позвъняването, но всъщност вече знаете със сигурност, че казвате „не“ на бъдещето си.

И започва познатата сценка – пресилени оплаквания, многословие за нищо. Въпреки че обширните излияния на чутите изречения винаги имат вътрешен фон. Неговото обаждане или съобщение е само извинение да ви разбуни отново добре подредения ви душевен кошер, да ви лиши от вътрешното ви равновесие.

Защо му трябва? Много е просто - така мъжът създава за себе си илюзията за значимост, подчертава я в своята глава. И също така утвърждава своята власт над вас. С една дума, той отново безсрамно ви манипулира.

Как трябва да действате в тази ситуация? Никак. Най-сигурната рецепта: не реагирайте на мъжа и в никакъв случай не му давайте исканото от него. Нито приемайте неговото предложение, независимо дали е за вечеря, подаръци, час от вашето време и прочее. И не вдигайте телефона. По-добре е изобщо да не отваряте съобщенията му в социални мрежи, чатове, навсякъде, където ви е писал.

Сега не сте заедно, не сте едно цяло, ако изобщо някога сте били. Следователно имате пълното право да правите по отношение на въпросния мъж това, което не искате.

Обикновено след края на връзката мъжът пише и се обажда на жената „напразно“. Зад посланията му няма конкретни предложения. Преведено, просто искам да поиграя още веднъж, да забавлявам гордостта си, да наблюдавам все още „топлата“ реакция на жената, която доскоро беше с мен. А когато го получи, нищо чудно да чуете за пореден път нещо гадно.

Помислете дали имате нужда от този "комплект" емоции?

И запомнете – не вдигайте телефона.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X